Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

TIHIĆ STRANCIMA: Lagumdžija je diktator u državi za SDP, želi kontrolirati apsolutno sve!

Must Read

SARAJEVO – Predsjednik SDA, Sulejman Tihić, danas je u Sarajevu informirao veleposlanike zemalja članica Europske unije o političkoj situaciji u BiH.

Domaćin sastanka bio je zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi, dok su izaslanstvo SDA činili zamjenik predsjednika SDA i šef Kluba zastupnika SDA u Zatupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, te savjetnik i glasnogovornik SDA Erdal Selmanović, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Tihić je domaćinima pojasnio aktualnu političku situaciju i sve negativnosti i posljedice koje proizlaze za državu BiH i njenu euro-atlantsku agendu.

Istaknuo je da stvarni razlozi raskidanja koalicije sa SDP-om nisu bili izostanak podrške SDA predloženom državnom proračunu, već tendencija SDP-a da dominira i operativni rad policijskih agencija i struktura stavi pod izravnu političku kontrolu, navodi se u priopćenju.

Kao drugi razlog Tihić je naveo “insistiranje na instaliranju izričito podobnih i apsolutno poslušnih stranačkih kadrova u javnim poduzećima na svim razinama koji će služiti isključivo interesima jednog čovjeka i političke stranke”.

Iz svega navedenog, dodao je Tihić, jasno je da se radi o uskostranačkim interesima i nesnalaženju SDP-a u aktualnim prilikama koje su daleko ispred vremena kada su se odluke donosile u stranačkim središnjicama i po diktatu pojedinaca.

-Potpuno je neshvatljivo da u ovako složenim političkim prilikama u regiji i po diktatu Milorada Dodika, SDP poseže za krajnje destabilizirajućim mjerama i potezima na štetu BiH i ne samo Bošnjaka, već i Hrvata i Srba kao i ostalih bh. građana, naglasio je predsjednik SDA.

Tihić je veleposlanike informirao o već definiranim stavovima SDA po pitanjima provođenja presude u slučaju Sejdić-Finci, lokalnih izbora u Srebrenici, implementacije odluke Ustavnog suda BiH za Grad Mostar, te supervizije za Distrikt Brčko, priopćeno je iz SDA.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vesna Pusić: U Hrvatskoj ima koketiranja s rehabilitacijom ustaštva

Ne mislim da je komemoracija u Jasenovcu nevažna ili da pada u sjenu. Dapače, mislim da je to vrlo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -