Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Tihić: Nas mogu zaobići tako što će Bevanda podnijeti ostavku i ooboriti Vijeće ministara

Must Read

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je danas, komentirajući najnovije događaje na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, da se još ne zna “tko će izaći iz vlasti”.

Tihić je naglasio da je potrebno sačekati i “vidjeti šta će biti s koalicijom sa SDP-om”.

“Trebamo sačekati i vidjeti hoće li SDA ostati u koaliciji na državnom i federalnoj razini. To još nije sve završeno i odlučeno”, izjavio je Tihić za agenciju Anadolija.

On je ponovio je da je odluka SDP-a da razvrgne koalicijske odnose sa SDA “neozbiljna i neodgovorna” i da će imati “posljedice za državu i bošnjački narod posebice”.

“Mi, sa svoje strane, sigurno nećemo dozvoliti da SDA bude izbačena iz vlasti, naravno, koliko mi to možemo, s obzirom na naš izborni rezultat”, ocijenio je Tihić.

Na pitanje na koji način će SDA spriječiti odluke o uklanjanju iz vlasti i što realno može učiniti, te boji li se mogućnosti nelegalnih poteza u procesu uklanjanja SDA iz vlasti, Tihić je rekao da nelegalne odluke nitko neće poštovati.

“Došli smo u situaciju da se nelegalne odluke ne mogu donositi i poštovati. Kad je u pitanju Vijeće ministara BiH, postoji mogućnost da se stvar završi mimo Doma naroda BiH i da se nama uskrati mogućnost da zaustavimo te namjere. Naime, postoji mogućnost da Vjekoslav Bevanda podnese ostavku i da se bira novo Vijeće ministara, koje će se birati u Zastupničkom domu BiH. Zna se kakve su dalje procedure u Predsjedništvu BiH, kako ide proces imenovanja mandatara, raspored pozicija, provjere. Zna se i vrijeme koje je za to potrebno. Ne može se to završiti do kraja lipnja. Ako se to uradi, ako Bevanda podnese ostavku, mi se ne možemo tome protiviti. Možemo se usprotiviti izboru Vijeća ministara u Zastupničkom domu, ali vjerojatno, to ne bi mogli zaustaviti”, rekao je Tihić.(Anadolija)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -