Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Tihić i SDA bili su Lagumdžijini argeti u državnom udaru, sad glume moralne vertikale

Must Read

SDA grmi na sve strane, poziva visokog predstavnika Inzka, domaće i strane institucije da zaustave pravno nasilje, antidejtosnko djelovanje, pravnu anarhiju, ukazuju na Lagumdžijine staljinističke metoda, povratak totalitarizmu.

Razlog je što je SDP-ova vlada uz podršku prebijega iz SDA Desnice Radivojevića dala prethodnu suglasnost na smjenu Nadzornih odbora u četiri javna poduzeća, na čija će mjesta biti imenovani kadrovi nove parlamentarne većine, te današnja odluka nove koalicije da smjeni SDA-ovog Denisa Zvizdića i HSP-ovog Stanka Primorcas čela Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, ignorirajući Zvizdićevu odluku o prolongiranju sjednice, čime je Zvizdić pokušao dobiti na vremenu i produžiti za tjedan dana ostanak na ovoj dužnosti.

SDA je kivna i zbog smjene svojih kadrova u Vijeću ministara, o čemu se tek trebaju očitovati oba doma Parlamenta BiH.

Ne tako davno SDA je sudjelovala sa “staljinistom Lagumdžijom” u rušenju pravnog i ustavnog poretka, kada je nezakonito uspostavljena vlast u F BiH, kako je utvrdilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, jedino nadležne institucije u prvom stupnju za ocijenu zakonitosti konstituiranja Doma naroda, te izbora predsjednika i dopredsjednika F BiH.

Tihićeva SDA sudjelovala je tada u državnom udaru kojim je nametnuta vlast u F BiH, bez stranaka koje predstavljaju ogromnu većinu Hrvata.  Za razliku od te vlasti, nova parlamentarna većina ima legitimitet hrvatskih, ali i bošnjačkih birača,  ima podršku većine zastupnika i jednog i drugog naroda u federalnom parlamentu.

SDA je, čini se, zaboravila kako je, ne samo sudjelovala, već i branila Lagumdžijine staljinističke metode, ističući kako je HDZ “sam sebe izbacio iz vlasti”, kako oni nemaju ekskluzivno pravo zastupati Hrvate, već to ima i SDP koji je multietnička stranaka. SDA, sada poziva Inzka da zaustavi Lagumdžiju, a prije 15 mjeseci je pozdravila Inzkovo legitimiranje svog sudjelovanja u izbacivanje Hrvata iz vlasti.

Ima li SDA, sada bilo kakav, posebice maralni kredibilitet, optuživati bilo koga za bilo što, kada su do jučer bili Lagumdžijini argati u državnom udaru, kojim su Hrvati izbačeni iz federalne vlasti. A ni SDA ni Tihića na to nitko nije prisilio. Narodna izreka kaže: “tko s đavlom tikve sadi, o glavu mu se obiju”.

Prva stvar, koju bi trebali napraviti, da bi postali kredibilna stranka, je ispričati se javnosti, posebice hrvatskoj u BiH za sudjelovanje u političkom podjarmljivanju Hrvata u BiH i državnomm prevratu kojim su hrvatsko-bošnjačku federaciju pretvorili u bošnjački entitet (K. M. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -