Subota, 15 lipnja, 2024

GENERAL TAŠTINE: Spreman sam raspustiti parlament

Must Read

Jedno od rješenja političke krize u Federaciji je raspuštanje Parlamenta i ja sam spreman, ukoliko su to spremni potpredsjednici, to potpisati odmah, rekao je nezakonito izabrani predsjednik Federacije BiH Živko Budimir gostujući u dnevniku Federalne televizije, prenosi portal Bitno.ba.

Budimir, koji je više puta ponovio kako je za sadašnju krizu kriv SDP i Zlatko Lagumdžija, rekao je kako ne misli odgovoriti na zahtjev za ostavkom koji je danas upućen iz Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Budimir kaže kako je ta sjednica održana mimo svih pravilnika te kako je SDP pokazala da ”za njih ne postoji Ustav niti zakoni”.

– Ovo je puzajući državni udar i diktatura, rekao je državnim udarom ustoličeni predsjednik F BiH, ponovivši da je problem što SDP misli da je iznad zakona i Ustava.

Govoreći o potpisanoj ostavci nezakonito imenovanog federalnog ministra prostornog uređenja Desnice Radivojevića, Budimir kaže kako je spreman za potpisanu ostavku odgovarati pred institucijama.

Federalna televizija, koja se nedavno otrgnula iz Lagumdžijinog uređivačkog stroja, objavila je kako je imenovanje privremenog Upravnog odbora RTV FBiH protuzakonito, prenosi bitno.ba

Televizija, koja je donedavno poslušno i apsolutno, apsolutno podržavala Zlatka Lagumdžiju okrenula mu je leđa te objavila kako je riječ o izravnom uplitanju politike u javni servis i nastojanje da se preuzmu mediji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -