Published On: Uto, lip 26th, 2012

GENERAL TAŠTINE: Spreman sam raspustiti parlament

Jedno od rješenja političke krize u Federaciji je raspuštanje Parlamenta i ja sam spreman, ukoliko su to spremni potpredsjednici, to potpisati odmah, rekao je nezakonito izabrani predsjednik Federacije BiH Živko Budimir gostujući u dnevniku Federalne televizije, prenosi portal Bitno.ba.

Budimir, koji je više puta ponovio kako je za sadašnju krizu kriv SDP i Zlatko Lagumdžija, rekao je kako ne misli odgovoriti na zahtjev za ostavkom koji je danas upućen iz Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Budimir kaže kako je ta sjednica održana mimo svih pravilnika te kako je SDP pokazala da ”za njih ne postoji Ustav niti zakoni”.

– Ovo je puzajući državni udar i diktatura, rekao je državnim udarom ustoličeni predsjednik F BiH, ponovivši da je problem što SDP misli da je iznad zakona i Ustava.

Govoreći o potpisanoj ostavci nezakonito imenovanog federalnog ministra prostornog uređenja Desnice Radivojevića, Budimir kaže kako je spreman za potpisanu ostavku odgovarati pred institucijama.

Federalna televizija, koja se nedavno otrgnula iz Lagumdžijinog uređivačkog stroja, objavila je kako je imenovanje privremenog Upravnog odbora RTV FBiH protuzakonito, prenosi bitno.ba

Televizija, koja je donedavno poslušno i apsolutno, apsolutno podržavala Zlatka Lagumdžiju okrenula mu je leđa te objavila kako je riječ o izravnom uplitanju politike u javni servis i nastojanje da se preuzmu mediji.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare