Subota, 25 svibnja, 2024

ŽIVOT UGLEDNIKA U BRČKOM: Maloljetnice pružale seksualne usluge za dopunu od 10 KM!

Must Read

U policijskoj akciji pod kodnim nazivom Roba, čiji je cilj suzbijanje trgovine ljudima, a koju pod nadzorom Tužiteljstva BiH na području Distrikta Brčko od četvrtka zajednički provode lokalna policija i SIPA, saslušano je više osoba te je pretreseno nekoliko objekata, saznaje se od izvora bliskih ovoj akcijiIz Tužiteljstva  BiH  priopćeno je da je tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog S. D., nastanjenog u Brčko Distriktu, državljanina BiH i R Hrvatske, i M. G., nastanjenog u Sremskoj Mitrovici, ranije osuđivanog, državljanina R Srbije, prenose Nezavisne novine.

– Navedene osobe su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičene su za krivično djelo trgovine ljudima. Osumnjičeni su uhićeni 21. lipnja, kada su predani Tužiteljstvu BiH. Nakon što su ispitani, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora – navedeno je, između ostalog, u priopćenju iz Tužiteljstva  BiH.

Prema informacijama do kojih je “Dnevni avaz” uspio doći, jedan od uhapšenih je Dragan S., vlasnik kasina “Mega Jack” u centru Brčkog.

Nezvanično se saznaje da je saslušan najmanje jedan zastupnik u Skupštini Distrikta te još neke osobe koje se dovode u vezu s korištenjem seksualnih usluga maloljetnica.

– U Š Naselju u dva stana pružane su seksualne usluge od srednjoškolki koje su vrbovane u jednom kafiću. To svi znaju u ovome naselju, samo što niko nije reagirao – kazao nam je jedan od stanovnika ovog naselja.

Imala makroa

Od stanovnika Klanca saznaje se da je iz tog naselja jedna maloljetnica, koja je imala svog makroa i koja je uglednim Brčacima pružala seksualne usluge, smještena u sigurnu kuću.

Nakon početka akcije u Brčkom se ne sliježe prašina jer su u strahu kako građani tako i političari koji bi istragom mogli biti skinuti s izbornih lista ukoliko se dokaže da su koristili usluge maloljetnica ili da su učestvovali u njihovom podvođenju.

Seks za dopunu

Prema informacijama do kojih je Avaz uspjeli došao, maloljetnice su seksualne usluge pružale za mobilnu dopunu u iznosu od 10 KM.

Takođe, seksualne usluge pružale su i za 20, 50 i 100 KM i to u automobilima, iznajmljenim stanovima te hotelskim i motelskim sobama.

(DEPO/BLIN/em)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -