Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Thompson na splitskoj Rivi uputio pozdrave Dariju Kordiću

Must Read

Nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču diljem Hrvatske organizirane su mnoge proslave pa tako i u Splitu.

U Splitu se skupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. Zabavljalo ih je mnoštvo poznatih hrvatskih pjevača, ali dakako najveće iznenađenje večeri bio je specijalni gost, Marko Perković Thompson.

Thompson je, kako prenosi portal Grad-busovaca.com, u svom uvodnom govoru izrazio radost zbog oslobađajuće presude, ali isto tako sjetio je se i još jednog hrvatskog uznika koji leži u zatvoru Justizanstalt Graz-Karlau Darija Kordića.

Posvetio mu je par rečenica, a nakon toga i što brži izlazak na slobodu.

Podsjetimo, zbog ratnih zločina koji su se zbili u bošnjačko-hrvatskom sukobu, Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (MKSJ) osudio ga je na 25 godina zatvora.

Dario Kordić (Sarajevo, 14. prosinca 1960.), jedan od vodećih političara u zajednici bosanskih Hrvata: od 1992. do 1995., potpredsjednik i član Predsjedništva Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne (HZ HB), a kasnije Hrvatske Republike Herceg-Bosne (HR HB); od 1994. do 1995., predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-BiH). Bio je vođa Hrvata u središnjoj Bosni.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -