Subota, 25 svibnja, 2024

Šljivančanin: Čestitam Gotovini i Markaču

Must Read

Srbi bi mogli učiti od Hrvata. Njihova država je stala iza njih, a ovi naši su u stalnom strahu od drugih, poručio je Šljivančanin koji kaže da mu je ‘taj Markač skroz ok’

Veselin Šljivančanin pozdravio je oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Istaknuo je kako im čestita što su na slobodi, što su došli svojoj kući i svojoj obitelji.

– Posebno im čestitam što ih njihova država štiti i što ih narod slavi kao heroje – rekao je Šljivančanin. On je prvotno bio osuđen na šet godina zatvora pa na 17. Odslužio je dvije trećine svoje kazne te je trenutačno u Beogradu na slobodi. Istaknuo je kako progon na teret stavlja “političarima koji su tada vodili Hrvatsku, prije svega Franji Tuđmanu”, prenose Vesti online.

– Ako međunarodna zajednica misli da toliki broj protjeranih nije zločin, tu nisu krivi generali! Oni su, kao i mi, dobivali zadatke od države koje su časno izvršavali. Samo što je njihova država stala iza njih, a ovi naši su u stalnom strahu što će reći ovaj, što će reći onaj. O Hrvatima može da misli što tko želi, ali su nam održali lekciju iz dostojanstva i trebali bi učiti od njih  – zaključio je Šljivančanin. Srpski mediji zaključuju kako on potpuno drugačije gleda na slučaj hrvatskih generala od ostatka njegove zemlje.

–  Ti generali su tamo bili sa mnom krajnje korektni. Nama je svima drago kad se netko odande izvuče. Baš taj Markač mi je sto puta pripremio jelo i donosio mi hranu u ćeliju. Dobro je kuhao, pa kupi meso i što znam još, pa pripremi nešto i podijeli ostalima – naglasio je Šljivančanin. Dodaje kako s generalima nikada nije pričao o politici ni o ružnim stvarima. Kaže kako su sve to htjeli ostaviti u prošlosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -