Published On: Sri, lip 15th, 2016

THE RUMENCO: Sam pobjedio ustaše, i obranio Tita u Mostaru. Aferim!

Kako je priopćeno iz SDP-a BiH, zastupnici su u okviru 16. tačke dnevnog reda glasovali o Inicijativi zastupnika Denisa Bećirovića koja je predviđala da nadležni organi Grada Mostara u najkraćem roku ukinu neprimjerene nazive ulica u Mostaru koje nose imena ustaških dužnosnika – Mile Budaka, Jure Francetića, Ante Vokića i Mladena Lorkovića.

SDP BiH je nakon sjednice priopćio kako ”javno poziva aktualnog gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića da u najkraćem roku, bez odlaganja, uvjetovanja i opstruiranja ispoštuje usvojenu odluku najvišeg zakonodavnog organa države Bosne i Herecegovine”.

”Pri tome, gradonačelnika Mostara pozivamo da u predstojećem neodložnom realiziranju ove odluke prestane iznositi netočne i nepotpune informacije, a pogotovo da ne daje sebi za pravo da izjednačava povijesnu ulogu Titovih antifašista s Pavelićevim fašistima i zločincima.

Titovi antifašisti su planetarno dokazani i priznati saveznici svjetske antifašističke koalicije i njihove zasluge u borbi za antifašizam i obnovu bosanskohercegovačke državnosti niko i nikada neće moći osporiti”, navodi se iz SDP-a, koji ističe kako su protiv ove Inicijative glasovali zastupnici HDZ-a BiH, te da su zastupnici SDS-a bili suzdržani.

”Usvajanjem ove inicijative, prvi puta nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pobijedio je antifašizam. Parlament je odlučio da ustaškim fašistima i zločincima nije mjesto na tablama ulica Mostara. Mostarske ulice trebaju nositi imena ljudi koji trebaju biti pozitivan primjer mladima, a ne po sljedbenicima zločinačke ustaške ideologije”, naveo je SDP.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>