Published On: Sri, pro 8th, 2021

THE BOSNIA TIMES: Izetbegović i Kavazović su uveli Bošnjake u stoljeće mržnje

Umjesto kulturne renesanse, što su obećavali osnivači SDAmdanašnje nacionalne i vjerske vođe su postali ideolozi i propovjednici mržnje , duhovnog mraka, i kulturne zaostalosti Bošnjaka!

Vijest da je luksemburška policija pretresla kuću u kojoj živi radikalni SDA-ov bot Jasmin Mulahusić, iznenadila je samo naivne džematlije i glupe režimske botove. Inače, sasvim je bilo za očekivati da će policija bilo koje zemlje članice Evropske unije psotipuit na ovakav način nako što su mediji raskrinkali Mulahusića kao bota i suradnika OSA-e. Jedan od tih medija koji je doprinio razobličavanju ovakve vrste zloupotrebe državne obavještajno sigurnosne agencije (OSA) u propagandističke svrhe za račun Stranke demokratske akcije (SDA) jeste i portal The Bosnia Times. Nagovještavajući takvu mogućnost Mualhusić je ovaj portal tužio za klevetu, a tužbu je proslijedio preko advokata kojeg je očito angažirala SDA.

Cilj razobličavanja ovakvog oblika propagande kojom se sije mržnja i strah među Bošnjacima bio je pokušaj ukazivanja na ostale džematlije da ne dozvole sebi da ne budu izmanipulirani, pa da zbog nostalgije za domovinom i patriostskih osjećanja čine isto što i grupa botova poput Mulahusića jer bi tako prije svega sebi ugrozili građanski status u zemlji u kojoj borave, jer te zemlje sa visoko razvijenom liberalnom demokratijom ne toleriraju takvu vrstu rabote.

Kako saznaju sarajevski portali, pretres Mulahusićeve luksuzne kuće dio je kompleksnih istražnih aktivnosti koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti BiH, budući da je on evidentiran i od istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada s ciljem sprječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti.

Sama činjenica da Mulahusić ima posla sa policijom, a kako saznaju portali, policija je izuzela Mulahusićeve kompjutere, tablete, telefone, provjeravala transakcije novca i račune u bankama, te istraživala i druge veze važne za predmet koji protiv Mulahusića vodi Tužilaštvo BiH pred državnim Sudom, dovoljno je alarmantna za džemate diljem dijaspore čiji su ugled botovi ovakvog profila dobrano ugrozili. Nažalost, masovno među botovima se nalaze i imena imama, posebno iz dijaspore.

FOTO: (Ilustracija//Mulahusić)

Kao što je pokazao policijski pretres Mulahusić je dorbostojeći uhljeb koji svoje internet aktivnosti provodio iz luksuzne kuće locirane u naselju u kojem žive imućni ljudi u gradiću Bertingenu na jugu Luksemburga.

Nažalost Mulahusić je prilikom nedavnih posjeta dijaspori čelnika SDA Bakira Izetbegovića i premijera FBiH Fadila Novalića imao čast da ruča i slika se s njima. To je primjer kakav profil Bošnjaka želi i odgaja Izetbegović sa svojom ideologijom.

Zanimljivo da režimski mediji prešućuju ovaj događaj, iako su ga grlato branili kada je bio uhapšen 4. septembra ove godine na graničnom prijelazu Bosanski Brod.

Podsjećamo da Tužilaštvo BiH Mulahusića tereti da je „u dužem vremenskom periodu, putem društvenih mreža i interneta, u javnost plasirao uvredljive poruke na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, kojima se na najgrublji način vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana u Bosni i Hercegovini, te izrađivao i plasirao različite foto i video montaže kojima se širi nacionalna i vjerska mržnja i netrpeljivost između naroda u Bosni i Hercegovini”.

Kakav god epilog imao „slučaj Mulahusić“ se može smatrati kulminacijom višegodišnjih agitpropovskih aktivnosti SDA kojima je po društvenim mrežama posijana ogromna količina mržnje koju će biti veoma teško iskorijeniti. Na veliku žalost, na takve pojave trebali su prvi reagirati imami. Oni ne samo da se nisu klonuli zla, već su i sami učestvovali u tome. Tako da je era pojave interneta i društvenih mreža u bošnjačkoj povijesti označena kao doba mraka i karakazana. Umjesto prosvjetiteljstva i kulturne renesanse, što su obećavali osnivači SDA, posebno Alija Izetbegović, današnje nacionalne i vjerske vođe Bakir Izetbegović i Husein Kavazović su postali ideolozi i propovjednici mržnje , duhovnog mraka, i kulturne zaostalosti Bošnjaka!

 

guest
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ganga🐉
Ganga🐉
1 mjesec prije

Kočničari u BiH

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Bakir Izetbegović i Husein Kavazović su postali ideolozii propovjednici mržnje.,duhovnog mraka.,i kulturne zaostalosti bošnjaka.PAMETNOM DOSTA

Danilo V
Danilo V
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Sam Islam je ideologija mrznje i doktrina copora i umobolne pedofilije..tako da neodstupaju oni od svog vaspitanja i ponasanja..

Mario
Mario
Odgovori   Danilo V
1 mjesec prije

Ej ba da se tebi dozvoljava da uhbijaš u ime ahlaha!

Šaćir soros
Šaćir soros
Odgovori   Danilo V
1 mjesec prije

Na Londonskoj konferenciji 1995 predsjednik francuske J. Chirac reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će NAROD čopora

Jerko
Jerko
Odgovori   Šaćir soros
1 mjesec prije

Dobro je da su BoknjakcI narod sa redom i zakonom. Oni će nas spasiti.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Šaćir soros
1 mjesec prije

ebo ti on terma

tigar
tigar
1 mjesec prije

Ove akcije tužilaštva u zadnje vrijeme daju naslutiti da su stranci počeli vaditi predmete iz ladica. SDA će sama sebe uništiti.

Danilo V
Danilo V
Odgovori   tigar
1 mjesec prije

SDA i IZ BiH ..su i de fakto i de jure teroristicke organizacije..koje su i pre 91-ve..bili povezani sa teroristickim Muslimanskim Bratstvom..kao i dan danas.. koji opstaju uz pomoc i podrsku Nemacke i Engleske..i njihovih satelita..Holandije..Danske..Luksemburga..itd..

Mujaga
Mujaga
Odgovori   Danilo V
1 mjesec prije

Sta je onda katolicka crkva. Nista nije rekla ni uradila protuv Hitlera. Inkvizicija, ratovi sa protestantima,….

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Mujaga
1 mjesec prije

Da znaš što je komunizam,nebi ništa govorio ni protiv naroda niti protiv Crkve. ,p.s nemoj umrijeti u neznanju.

Last edited 1 mjesec prije by Ganga🐉
Heljp đenosajd
Heljp đenosajd
Odgovori   Mujaga
1 mjesec prije

Najbolji su ovi kad se uhvate inkvizicije. To sto nabrajas je davna povijest. Crkva je evoluirala, a vi sa islamom ste jos uvijek ostali u srednjem vijeku.

Jerko
Jerko
Odgovori   Heljp đenosajd
1 mjesec prije

Tako je.

Mario
Mario
Odgovori   tigar
1 mjesec prije

Hoće 100%. Dodijali su I poštenim muslimanima.

Jerko
Jerko
Odgovori   Mario
1 mjesec prije

Ako ih ima poštenih.

Jerko
Jerko
Odgovori   tigar
1 mjesec prije

Policija čuvala Srbe koji su demontrirali ispred suda zbog presude mahmuljinu. To je građanska bih. Demokratska upm…

Danilo V
Danilo V
1 mjesec prije

Javljeno je njemu na vreme..iz BH muslimanskog tuzilastva
Ovo je samo predstava..da ga zvanicno kroz “farsu” od postupka..definitivno..OSLOBADJAJUCOM PRESUDOM..amnestiraju..

Mario
Mario
Odgovori   Danilo V
1 mjesec prije

Ma nego šta. Sve je on već sklonio.

Mario
Mario
1 mjesec prije

To vam je tako, pa vi pričajte šta hoćete.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Mario
1 mjesec prije

Pa u Bih svi bošnjaci su farsa Cijeli život im je predstava.Likovi koji igraju u predstavi ista G. o. .v n. a samo drugo pakovanje

Mujo Basinac
Mujo Basinac
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Tako je anonomac.Slažem se.

Mujaga
Mujaga
1 mjesec prije

Pa ovo je bogatstvo demokratije!
Koliko casopisa ili politickih stranska u hrvatskom korpusu imate da ovako kritikujj HNS ili HDZ?

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Mujaga
1 mjesec prije

Politiku se mora kritikovat.

Last edited 1 mjesec prije by Ganga🐉
Anonimac
Anonimac
Odgovori   Mujaga
1 mjesec prije

Ništa manje ni više nego vi

Jerko
Jerko
1 mjesec prije

Nemojte ba ovih demona, dajte malo koka boknjalkica.

FRANO-MARXISTA
FRANO-MARXISTA
1 mjesec prije

ZLODUSI IZ TUĐMAN-KAPTOLSKE POSKOČIJE.
OPET HERCEGOVČKI KRIŽARSKI ZLODUSI SE JAVLJAJU!!!
OPET SE JAVLJAJU OVI POTOMCI ANTROPOIDNIH STEPINČEVIH KRIŽARA PA NAM ,GLE MUDROSTI,PRIČAJU O DEMOKRACIJI ILI O NARODNOJ VLASTI IL ODNAROĐENOJ VLASTI.I TKO TO TAMO MUDRUJE**ZLOČINAČKI DUH KRŠĆANSTVA KOJI JE KROZ ČITAVU SVOJU POVIJEST SAMO SIJAO SMTR,RAZARANJA,LOMAČE I PONIŽENJA. I SKORAŠNJA POVJEST NJIHOVOG DJELOVANJA SE NIJE ODREKLA SVIH ZLOČINAČKIH NAUMA U SVOJIM DJELOVANJIMA . NIJE DAVNO,SA STAJALIŠTA POVJESTI, DA SE KAŽE NEŠTO I O TOJ STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI NDH-AZIJI KOJA JE NAPRAVILA ILI PONOVILA ISTU PRAKSU DUHA RAZARANJA LJUDSKE SVIJESTI I TIJELA ,PA SE TREBA SJETITI NE BLAJBURGA GDJE JE NARODNI SUD IZVRŠIO SAMO NARODNU PRESUDU ,ZA DJELA KOJA SU ČINJENA 4 GODINE,NEGO SE TREBA PODSJETITI ONIH STRATIŠTA DILJEM NDH-AZIJE KOJA SE NE SPOMINJU A ZA POVJEST I OPOMENU. NEOPHOIDNO JE PROŠETATI PO DANAŠNJOJ BIH,A ONDAŠNJOJ NDH-AZIJI, PA OBIĆI MNOGA STRATIŠTA KOJA SU ODNIJELA ŽIVOTE ,NE NAORUŽANIH VOJNIKA NEGO DJECE ,STARACA I ŽENA ,NITKO OD NJIH NAORUŽAN.
TREBA OTIĆI NA NAJVAŽNIJA STRATIŠTA HERCEGOVAČKIH STEPINČEVIH KRIŽARA,KRAŠKU JAMU =ŠURMANCE= KOJU JE ,NISAM SIGURA,TAKVE SU VIJESTI KRUŽILE DILJEM JUGOSLAVIJE ,DAO ZABETONIRATI ĐEMAL BIJEDIĆ KAKO BI TO MIJESTO UČINIO ZABORAVNIM ,KAKO SRBI I OSTALI OŠTEČENICI NE BI HODOĆASTILI NA TO MIJESTO. TREBA PROŠETATI SJEVRNOM BOSNOM OD ,BANJE LUČICE NEDALEKO ROMANIJE,PA PREKO ŠEKOVIĆA DO HAN PIJESKA. NEMA KVADRATNOG KILOMETRA BEZ OBILJEŽJA STRATIŠTA TIH STEPINČEVIH KRIŽARA. ZAR SE MOGU ZABORAVIRI SREDNNJA BOSNA ,A POSEBNO ZAPADNA ,KOJA JE SVA KRVAVA OD ŽRTAVA CIVILNOG STANOVNIŠTVA SAMO ZATO ŠTO SU BILI DRUGE VEJER. TAMO BI TREBAL TA HRVATSKA  CRKVA, HODOČASTITI ZA POKORU I PRIPOMOĆ DA SE JOŠ UVIJEK IZVEDU PRED SUD ZAOSTALI KRVOLOCI,MAKAR SU STARI. NISAM ZA NJIHOVU ZATVORSKU KAZNU ALI SAM ZA DEMONSTRACIJU TIH SPDOBA DA IH VIDE NJIHOVI MLADI SLIJEDBENICI, I GLE PARADOKSA ,NAKON 4O GODINA POTOMCI TIH STEPINČEVSKIH DRAKULA I VAMPIRA ,SADA ORGANIZIRANI POD VODSTVOM ONOG KATOLIČKOG PROZELITA ZLOČINCA TUĐMANA I NJEGOVOG POKLISARA ,KRVOLOČNOG KATOLIKA,ŠUŠKA OGANIZIRAJU VJERSKU REVOLUCIJU U SURADNJI ONOG TAMAO SRPSKO-SVETOSAVSKOG -ČETNIČKO-KRVOLOČNOG IZRODA SRPSKOG NARODA ,MILOŠEVIĆA I POVEDOŠE DOGOVORENI RAT ZA RUŠENEJ SOCIJALISTIČKE RAEOLUCIJE I REINKARNACIJU KRŠČANSKO-KLERIKALNE KASTINSKO-PLJAŠKAŠKE ,ZLOČINAČKE KORPORACIJE ,PA U TOJ KRVOLOČNOJ KRŠČANSKOJ REVOLUCIJI NAPRAVIŠE VEĆE ZLOČINE OD ONIH KOJE SU NASLIJEDILI OD SVOJIH PREDAKA IZ VREMENA II-GOG SVJETSKOG RATA.
.

1 2