Srijeda, 29 svibnja, 2024

THANKS USA: ‘Nikakva uloga SAD-a u predmetima Gotovine i Markača’

Must Read

Sjedinjene Države primile su na znanje i prihvaćaju presudu Haškog suda (ICTY) protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, ali nisu igrale nikakvu ulogu u njihovim predmetima, izjavila je glasnogovornica State Departmenta.

Na pitanje smatra li da će presuda učiniti složenijom pomirbu Hrvatske, Srbije, Kosova i Balkana općenito, glasnogovornica Victoria Nuland je kazala kako svi trebaju poduprijeti postupke pred ICTY-em i njihove ishode.

Dopustite mi samo reći da SAD nije igrao nikakvu ulogu u predmetima Gotovine i Markača. Nismo dali nikakva izvješća niti u ime tužiteljstva ili obrane i mi nemamo nikakav poseban komentar o bilo kojem pitanju u ovom slučaju, ali mi poštujemo ICTY i poštujemo njegove odluke, dodala je glasnogovornica.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -