Published On: Ned, stu 18th, 2012

KARAMATIĆ: Hrvati su opstali samo na teritoriju HZHB-a, danas jedinog multietničkog dijela BIH. Toliko o tome tko je što bio u ratu.

Prigodom 18. studenoga, nadnevka kada s ponosom obilježavamo 21. obljetnicu osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosna u ime Hrvatske seljačke stranke u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke svom hrvatskom puku.

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna utemeljena je kao odgovor srpskoj agresiji na BiH i Hrvatsku nakon okupacije i uništenja grada Vukovara. Osnovana je od strane političkog vrha Hrvata u BiH kao protuteža srpskoj političkoj i vojnoj prevlasti u BiH.

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna bila je temelj na kojem je hrvatski narod u BiH organizirao obranu od nadolazeće srpsko-crnogorske agresije, a danas je se sjećamo kao simbola odlučnosti hrvatskog naroda da se izbori za prava i status kakvi mu i pripadaju kao jednom od konstitutivnih naroda u višenacionalnoj državi.

Sa posebnim pijetetom danas se prisjećamo svih sinova hrvatskog naroda koji su braneći opstojnost svoga naroda diljem BiH i Hrvatske položili živote u obrani Domovine

Duh Herceg Bosne nikada nije bio prisutniji kao ovoga 18. studenoga 2012. godine. Hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini drugi biraju i nameću razne Vlajkije i Komšiće i hrvatski narod u BiH je ponovo spreman dostojanstveno i odlučno suprotstaviti se krivotvorenju povijesti koje pokušavaju provesti pojedini bošnjački krugovi.

Žalosna je činjenica kako su Hrvati u BiH opstali isključivo na onim područjima Bosne i Hercegovine gdje su bili organizirani kroz Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu i Hrvatsko vijeće obrane, a još  žalosnija je činjenica kako je značajniji povratak ostvaren samo na onim prostorima koja je kontrolirao HVO.

Hrvatice i Hrvati u BiH i iseljeništvu sretan Vam 18. studeni –  Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosna.

Predsjednik HSS-a

Mario Karamatić

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare