Srijeda, 29 svibnja, 2024

TEŠKO BREME BOŠNJAČKE NEVINOSTI: Prema Zukanu Helezu ABIH nije imala logore

Must Read

Rat u BIH odvijao se tako da je na jednoj strani bio fašizam HRHB na drugoj fašizam RS-a dok je u sredini rasla nevina, mala , divna, zelena, Bosna naša ponosna, Jedna Jedina, zemlja šehida i mevlida, nešto super drama slatko što u ratu nije taklo nikoga, nikome zlo nanijelo, pogotovo ne po nacionalnoj liniji. Tako misli i Zukan Helez, lijevi do Mlaće koji tvrdi kako antifašistički pokret Međuzemlja ABIH, vojska koja je nadzirala to nešto između HRHB-a i RS-a, nikada nije čak ni logore imao. Prema Helezu ABIH imala je tek zatvore. A u zatvorima bi boravili ljudi svih nacija ako bi se ogriješili o zakon.
Tako dok su dakle fašizam HRHB-a i fašizam RS-a pravili logore, Mlaćina i Zukanova ABIH pravila je red rad i poredak te provodila zakone. Npr, ako si vozio recimo bez vozačke Bugojnom 93-e zaustavi te Helez, napiše ti kaznu i pošto nemaš da platiš ideš tri dana u zatvor. U zatvoru je tako završila i jedna djevojčica od 39 dana starosti… Kako se ogriješila o zakone nije jasno. No nesumnjivo je da je nekog vraga skrivila. Nije sumnjat u Mlaću. Pardon Heleza. Živkovog.

Vezani tekst:

ZELENIKA: Uvjeti u logorima Armije BiH bili su slični nacističkim

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -