Published On: Pet, svi 21st, 2021

Telemach suspendirao zaposlenika s ratne snimke na kojoj ubija Sarajliju

Tvrtka Telemach BH, po prepoznavanju jednog od svojih zaposlenih na ratnoj snimci koji se pojavio na društvenim mrežama i koji je uznemirio sarajevsku javnost, hitno je uputila zahtjev Odjelu za ratne zločine u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, kao i Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu s pitanjem vodi li se protiv jednog od zaposlenih istraga o ratnim zločinima.

Podsjetimo, ratnu snimku iz Sarajeva, objavljen 10. svibnja na YouTube kanalu reportera Philippe Buffona, na kojem snajperisti s položaja Vojske Republike Srpske u sarajevskom naselju Nedžarići navodno pucaju na stanovnike Alipašinog Polja, zgrozio je sarajevsku javnost.

Jedna od tih osoba je identificirana kao zaposlenik Telemacha, piše “Avaz”.

– Kompanija Telemach BH ne zapošljava ljude koji su činili kaznena djela ili koji su počinili ratni zločin, ali nadležne pravosudne institucije su jedine koje imaju ovlaštenje da se bave istražnim radnjama i pokreću kaznene postupke, naveli su iz ove tvrtke.

Ističu da će Telemach BH kao kompanija koja poštuje zakone Bosne i Hercegovine postupiti po odlukama nadležnih pravosudnih institucija.

– Telemach BH ne može pokretati istrage, to mogu raditi samo nadležne institucije, ali smo zbog uznemirenja javnosti, kao i zaposlenih u samoj kompaniji, donijeli smo odluku o suspenziji zaposlenog, dok pravosudni organi BiH ne utvrde činjenice i donesu odluku.

Telemach je kompanija svih građana Bosne i Hercegovine u kojoj se ne gleda ni vjera ni nacija i ponosni smo na multietničnost u našoj kompaniji. Jedino mjerilo za rad u Telemach BH su profesionalnost i poslovna etika – stoji u priopćenju.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x