Published On: Pet, lis 17th, 2014

TA ĆE VAM ISIL: Hajte na West Point

Veleposlanstvo SAD objavilao je poziv za odabir po šest kandidata iz Bosne i Hercegovine za upis na Vojne akademije u SAD (Vojna akademija kopnene vojske “West Point” i zrakoplovna vojna akademija) u akademskoj klasi 2019. s početkom 29. lipnja 2015. godine, prenosi tiskovna agencija Patria.

Opći uvjeti natječaja su da kandidat nije mlađi od 17 i stariji od 23. godine na dan 1 srpnja 2015. godine, da kandidat nije oženjen / udana, da nije u drugom stanju i da nema zakonsku obvezu uzdržavanja djece, akademski prosjek ocjena iz matematike (s naglaskom na algebru, osnove geometrije, trigonometrije, diferencijalni i integralni račun) te engleskog jezika. Prijavljeni kandidati moraju imati najmanje vrlodobar i odličan prosjek u srednjoj školi iz navedenih predmeta.

Što se tiče standardnih akademskih testova potrebni su položen Scholastic Aptitude Test (SAT) do krajnjeg roka za podnošenje aplikacije 2014/12/15.

– Kopija rezultata se dostavlja izravno vojnoj akademiji (kod akademije West Point i vazduhoplonvne akademije je 2924 za SAT / te 2976 za ACT). Sve informacije o polaganju SAT testa se mogu pronaći na SAT web stranici – stoji u natječaju.

Neophodan je i položen test engleskog kao stranog jezika (TOEFL) do krajnjeg roka za podnošenje aplikacije 2014/12/15.

Preporučuje se da se svi zainteresirani kandidati registriraju na vrijeme za termin polaganja testa.

Potencijal za vođe: da kandidat posjeduje snažan potencijal za buduće vođe kroz:

1) aktivno sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima

2) sudjelovanje na školskim ili lokalnim atletskim natjecanjima3) pisma preporuke nastavnog osoblja srednje škole / fakulteta koju je kandidat pohađao / la

Test fizičke spremnosti

Provjera fizičke spremnost realizirat će se u suradnji s Veleposlanstvom SAD u Sarajevu, po kriterijima propisanim od strane akademije (“Candidate Fitness Assessment – CFA”) krajem studenog / početkom prosinca.

Ljekarski pregledi i zdravstveni uvjeti

Svi kandidati će proći provjere standarda visine i težine, te trebaju dostaviti izjavu certificirane ljekarske ustanove da je kandidat psihički i fizički zdrav i sposoban za vojnu službu, te da ne boluje od zaraznih niti ima stomatoloških problema. Kandidati također trebaju potpisati izjavu o prekomjernom konzumiranju alkohola i narkotika.

Tetovaže, ožiljci ili body piercing koji prelazi ¼ vidljivog dijela tijela ili je vidljivo iznad ovratnika, će biti faktor za diskvalifikaciju.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare