Published On: Čet, lis 14th, 2021

SVJEDOČIMO LI KRAJU POSTKOLONIJALIZMA U BIH: Srbi su danas održali lekciju imperatorima a čak i Sarajlije ismijavaju ovu dodvoravačku vijest na Klixu…

Dodik je održao povijesno važan  govor za BIH kojim je i službeno okončano šest stoljetno kolonijalističko upravljanje nad BIH. Počelo je s turskom okupacijskom silom nastavilo se s Austrougarskom okupacijim, potom su BIH om gospodarili dinastija Karađorđević a onda režim Sovjeta i domaćih komunista.

1995 BIH je postala kolonija u rukama trećerazrednih europskih diplomata. Nikad nije pala na niže grane.

S danas je tim gotovo. Dodikov govor, ako BIH izučavat će se u našim školama kao povijesni.

No veseli i jedna druga stvar. Iako je Klix navikao na služanjski mentalitet vlastitih čitatelja izgleda da su i same Sarajlije rasčistile s tim.

Komentari na ovu vijest naprosto odaju dojam građana kojima je pun kufer dodvoravanja stranim namjesnicima nad BIH. Pa tako i šefu austrijske diplomacije.

Poslije Inzka više ne gotive Germane? Ili je posrijedi otvaranje očiju nakon Dodikovog govora?

Osim što se u komentarima ismijava klixova potreba dodvoravanja Austrijancima, tekstovi su puni mizogenih komentara prema gradonačelnici Sarajeva kao i prema Željki Cvijanović predsjednici Republike Srpse.

Među samim komentarima nalaze se i oni u kojima se tvrdi da je gradonačelnica Sarajeva kupila diplomu i da je prepisivala na ispitima:

guest
nije obvezno
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x