Published On: Čet, tra 25th, 2013

Svjedočenje prostitutke iz Žepča: Inspektoru Kosu plaćala sam reket

BANJALUKA – Adisa Šišić, prostitutka iz Žepča, izjavila je u banjalučkom Osnovnom sudu da je Ognjenu Kosu, inspektoru CJB Banjaluka, morala plaćati dnevni reket kako je ne bi tukao.
Šišićeva je u šokantnom svjedočenju ispričala da je Kosu tako plaćala 100 KM dnevno i ako ne bi imala novac, dobila bi batine.
Šišićeva je svjedočila na poziv banjalučkog Okružnog tužilaštva u postupku koji se vodi protiv Milutina Tomića i njegovih suradnika optuženih za trgovinu ljudima radi prostitucije.
Tomić je uhićen 29. rujna 2009. godine u banjalučkom naselju Tunjice zajedno s Predragom Vicanovića (58) zvanim Vicko, vlasnikom motela “Odmor” na Tunjicama.
Prema navodima iz optužnice, Tomić i Vicanović su od travnja do 29. rujna 2009. godine organizirali pružanje seksualnih usluga na području grada Banjaluke, u motelu “Odmor”. U optužnici se navodi da su optuženi u tom motelu držali dvije prostitutke, i to jednu Moldavku, a druga je bila Šišićeva, koje su za novac pružale seksualne usluge klijentima.
Šišićeva je u potresnom svjedočenju pred Sudskim vijećem ispričala da je novac od svake treće mušterije morala dati inspektoru Kosu, kako joj ne bi bila ugrožena sigurnost.
Ispričala je i da jedno vrijeme zbog inspektora Kosa nije ni smjela dolaziti u Banjaluku.
“To bih mu rekla i sada da ga vidim, ne bojim se više nikoga, jer je to istina i tako je bilo”, izjavila je na kraju svjedočenja Šišićeva.
U cijelom slučaju zanimljivo je da je upravo inspektor Kos vodio istragu protiv Tomića i Vicanovića, a fotografi su čak zabilježili i kako privodi Tomića u banjalučko Okružno tužilaštvo.
“Nezavisne” su zatražile odgovor od Tužiteljstva o tome da li će provesti istragu protiv Kosa u vezi s optužbama koje je iznijela Šišićeva.
Maja Đaković-Vidović, portparol Tužilaštva, kratko je odgovorila da Tužiteljstvo ne može komentirati ništa, jer su predmet i iznošenje dokaza protiv Milutina Tomića tjedna.
“Nezavisne” su još u rujnu prošle godine od izvora bliskog Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) dobile potvrdu da je protiv inspektora Kosa podnesena anonimna prijava koja ga tereti za podvođenje.
Daljnjom provjerom saznali smo da je prijava stigla na adresu “Krimolovaca”, te da je ubrzo proslijeđena MUP-u RS na dalje postupanje.
Umjesto istrage, inspektori koji su dobili u rad ovaj predmet pokušali su doći do identiteta osobe koja je podnijela prijavu, ali nisu uspjeli u tome.
“Nezavisnim” je tada iu MUP-u RS potvrđeno da “znaju za prijavu protiv Kosa i da je predmet u fazi istrage”.