Published On: Čet, tra 25th, 2013

JAŠTA SU: "Podsjećamo Lagumdžiju i prijatelje u FUP-u da su komunizam i metode uhođenja srušeni zauvijek"

Stranka demokratske akcije (SDA) traži od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine da provedu istragu na temelju izjave načelnika Obavještajnog sektora službe krim-policije Federalne uprave polcije (FUP) Zorana Čegara u njegovom intervjuu za mostarski Dnevni list “da je veliki broj građana Bosne i Hercegovine nezakonito praćen i prisluškivan u proteklom razdoblju od FUP-a”.
 
Imajući u vidu da su se ovakve nezakonite aktivnosti dijelova FUP-a odvijale u razdoblju kada je Federalna uprava policije bila pod političkom kontrolom Zlatka Lagumdžije i njegovog SDP-a, sada je jasno zašto SDP inzistira da putem izmjena zakona o unutarnjim poslovima ostvari političku kontrolu nad radom policije” navodi SDA u priopćenju za javnost.
Kako se dalje navodi, sada SDP, u skladu sa svojom licemjernom praksom, tobože traži istragu kako bi prikrio svoju odgovornost i ulogu u ovim radnjama.
Staljinističko-udbaške metode uhođenja i prisluškivanja građana i montiranje sudskih procesa i optužnica je građanima Bosne i Hercegovine dobro znana praksa Zlatka Lagumdžije, njegovih saveznika i sljedbenika UDBA-e koju je SDP upravo pokušavao legalizirati” navodi se u priopćenju.
SDA se tome usprotivila, što je, kako se navodi, “jedan od razloga da Lagumdžija (po)traži saveznike u onima s kojima se bolje razumije“.
Podsjećamo ih da je komunizam zauvijek srušen zajedno s metodama uhođenja i zastrašivanja građana koje su nezakonito i uz zloupotrebu položaja primjenjivali poslušnici i prijatelji Zlatka Lagumdžije u policijskim strukturama” navodi se u priopćenju Službe za donose s javnošću SDA.