Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Sve više građana ide pješice ili biciklom, a automobile pali samo u krajnjoj potrebi

Must Read

Naftne prerađevine ponovno su poskupjele na pojedinim benzinskim postajama u BiH u prosjeku za četiri feninga, što je čak četvrto poskupljenje od početka godine.

S obzirom na trenutačnu situaciju na svjetskim tržištima, iransku krizu i druge probleme, još uvijek nema naznaka stabilizaciji cijena. Prema tome, vrlo skoro možemo očekivati novi rast cijena, a više se uopće ne čine ne tako davnima nemoguće prognoze kako će gorivo premašiti tri marke.

Kako to nije daleko od istine svjedoče i trenutačne cijene, prema kojima je litra super plusa već dosegla 2,55 maraka, bezolovnog benzina 95 2,45 maraka, dizela euro četiri – 2,48 maraka, dok je cijena dizela euro pet 2,49 maraka.

Ne treba mnogo naglašavati kako se radi o rekordnim cijenama u BiH, ali isto tako naglasiti kako je ipak u našoj zemlji najjeftinije gorivo u regiji.

Vlasnici benzinskih postaja svoja poskupljenja uvijek su pravdali situacijom na svjetskim tržištima, odnosno stalnim poskupljenjima. Isto tako, mnogi od njih priznaju kako sadašnje divljanje cijena nema nikakve veze s trgovinom, nego je sve to isključivo stvar geopolitičkih previranja u svijetu.

Osim toga, nemali broj domaćih, ali i inozemnih analitičara, kategorički tvrde kako ovakva situacija odgovara malom broju mešetara, koji zbog visokih cijena goriva zarađuju ogromne novce.

Sva relevantna svjetska istraživanja jasno navode kako nas ove godine očekuju rekordne cijene, a uz eskalaciju iranske krize cijena bi mogla ići na 150 pa čak i 200 dolara za barel. Ukoliko zaista cijena barela skoči na astronomskih 200 dolara za barel, prema izračunima stručnjaka, cijena litre goriva na našim postajama bila bi nešto manja od četiri marke.

Iz cijele ove priče ponovno najdeblji kraj izvlače obični građani, odnosno ionako nizak životni standard. Kada god rastu cijene goriva, osim tog udara, dolazi i do drugih poskupljenja jer u svakoj cijeni proizvoda u maloprodaji energenti sudjeluju s oko 30 posto.

S obzirom da je u BiH slobodno tržište i slobodno formiranje cijena, institucije vlasti ne mogu mnogo toga uraditi kako bi utjecale na eventualnu stabilizaciju. Ipak, država ima mehanizama pomoću kojih donekle može utjecati na naftaše i tome olakšati život građanima, ali ih gotovo nikada do sada nije koristila.

Primjerice, preko trošarina država od svake litre goriva sebi uzima oko 40 posto (BiH ima najmanje trošarine u regiji), pa bi se eventualnim smanjenjem tih nameta moglo djelovati na stabilizaciju cijena naftnih prerađevina u našoj zemlji.

Na koji način će se razvijati “naftna kriza”, ostaje za vidjeti, ali po svemu sudeći vrlo skoro će ogromna većina naših građana sve više ići pješice ili biciklom, a automobile paliti samo u krajnjoj potrebi.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -