Published On: Uto, kol 24th, 2021

Sve manje stanovnika Austrije se želi cijepiti: Kampanja cijepljenja značajno usporila

Skoro 58 posto stanovnika Austrije već je potpuno imunizirano. No, to je znatno manje od 80 posto koliko stručnjaci predviđaju da bi bilo potrebno za imunitet krda. Brojke novozaraženih svaki dan rastu, Austrija se polagano približava četvrtom valu, a vlastima probleme stvara i činjenica da je kampanja cijepljenja u Austriji očito usporila.

Dok se još početkom srpnja dnevno cijepilo između 80.000 i 90.000 ljudi, posljednji tjedan taj broj je pao na 20.000. Posebno zabrinjavajuće je da se od toga broja samo njih oko 5.000 odlučilo za prvu dozu cjepiva.

Iako, na brojkama to još uvijek ne izgleda pretjerano malo budući da je 20.000 velika brojka učinci će se vidjeti tek za nekoliko tjedana. Naime, tada će svi oni koji su se odlučili primiti cjepivo primiti i drugu dozu, a novih kandidata za cijepljenje očito nema.

Gledajući zemlje EU vidi se da Austrija i tu zaostaje za Njemačkom, Italijom, Francuskom, Nizozemskom, a pogotovo za skandinavskim zemljama. Međutim, gledajući po postotku još uvijek su ispred Hrvatske.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x