Published On: Uto, kol 24th, 2021

Obiteljski doplatak u Austriji: Snažne kritike zbog kašnjenja u isplati

Prema procjenama Ureda pučkog pravobranitelja oko 17 tisuća obitelji u Austriji trenutno je pogođeno kašnjenjem u isplatama obiteljskog doplatka. Upravo zbog toga, Radnička komora i Ured pučkog pravobranitelja uputili su javnu kritiku zbog kašnjenja u isplati obiteljskih dohodaka, apelirajući na ubrzanje procesa te redovnu isplatu koja znači puno za neke obitelji.

Prema riječima predsjednice Radničke komore Renate Anderl, kašnjenjima su najviše pogođeni roditelji novorođenčadi i roditelji djece koja su tek navršila 18 godina, u čijem slučaju službe najprije moraju provjeriti je li pravo na isplatu obiteljskog dohotka isteklo zbog primjerice studija, doškolovavanja ili čak i pronalaska posla.

Anderl poziva na povećanje osoblja koja se bave tim poslovima pri Ministarstvu financija te na bolju zaštitu prava samohranih roditelja.

Naime, Ministarstvo financija nadležno je za isplatu obiteljskog doplatka, a ovo nije prvi put da se kritizira rad Ministarstva. Ured pučkog pravobranitelja već je prethodno uputio niz kritika na ovaj račun. Iz Ministarstva su se branili činjenicom da je da su preopterećeni, te da je bilo problema u prilikom procesa u centralizaciji poreznih ureda.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x