Srijeda, 29 svibnja, 2024

Svakoj je svojoj dužnosti pristupio časno i otvorena srca

Must Read

Premijer Zoran Milanović danas je u ime Vlade i svoje osobno izrazio sućut obitelji predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema koji je jutros, nakon duge i teške bolesti, preminuo u bolnici u američkom Houstonu.

U izjavi novinarima u Banskim dvorima Milanović je za Šprema rekao kako je bio pošten i uspješan, borac, poseban čovjek kakvih je malo poznavao. Nema recepta. Šprem je bio poseban, svoj. Razbolio se prije više od godinu dana i bio je uvjeren cijelo vrijeme da će ozdraviti, pa tako i zadnji put kad smo se čuli. Nažalost, evo, život je takav, kazao je Milanović.

Josipović: Bila mi je čast i radost biti njegov suradnik i prijatelj
U sućuti Špremovoj obitelji, predsjednik Ivo Josipović naglasio je kako se s  ljubavlju i ponosom sjeća trenutaka koje su proveli zajedno.

U ovim trenucima tuge, kada se izrazima sućuti pridružujem mnogima koji su Borisa Šprema poštivali kao političara i voljeli kao čovjeka želim istaknuti njegove ljudske vrline: bio je čovjek staložen i koncilijantan, istinski humanist, uvijek otvoren svima bez obzira na njihov društveni i politički položaj, spreman u sugovorniku vidjeti prije svega osobu dostojnu poštovanja. Privlačio je svojom vedrinom i optimizmom, koji ga nije napuštao ni u teškim trenucima njegove bolesti. Njegove ljudske vrline krasile su i njegov politički rad, napisao je, među ostalim, predsjednik Josipović. Završio je riječima – bila mi je čast i radost biti njegov suradnik i prijatelj.

Leko: Imao sam veliku povlasticu i zadovoljstvo poznavati ga

I potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je obitelji Šprem brzojav sućuti. Iskreno dijelim vašu tugu zbog odlaska vašeg supruga i oca, a mog dragog kolege i prijatelja, predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema. Imao sam veliku povlasticu i zadovoljstvo poznavati ga, surađivati i družiti se s njime više od dvadeset godina, stoji među ostalim u Lekinoj sućuti obitelji Šprem.

Sućut Špemovoj obitelji izrazili su i bivši predsjednici Hrvatskog sabora Luka Bebić Vladimir Šeks. U svojim su izjavama  naglasili kako je Boris Šprem bio  čestit i odgovoran čovjek,  a njegov odlazak osiromašit će hrvatski politički život.

U povodu smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić istaknuo je da je riječ o ozbiljnom gubitku za hrvatsku politiku te da standarde koje je u svom radu u politici postavio predsjednik Šprem neće biti lako dostići.

Brzojav sućuti Špremovoj obitelji uputili su i ministrica Vesna Pusić, ministar Željko Jovanović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministrica Andrea Zlatar-Violić te predsjednik Zagrebačke skupštine Davor Bernardić.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -