Published On: Pon, lis 1st, 2012

Svakoj je svojoj dužnosti pristupio časno i otvorena srca

Premijer Zoran Milanović danas je u ime Vlade i svoje osobno izrazio sućut obitelji predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema koji je jutros, nakon duge i teške bolesti, preminuo u bolnici u američkom Houstonu.

U izjavi novinarima u Banskim dvorima Milanović je za Šprema rekao kako je bio pošten i uspješan, borac, poseban čovjek kakvih je malo poznavao. Nema recepta. Šprem je bio poseban, svoj. Razbolio se prije više od godinu dana i bio je uvjeren cijelo vrijeme da će ozdraviti, pa tako i zadnji put kad smo se čuli. Nažalost, evo, život je takav, kazao je Milanović.

Josipović: Bila mi je čast i radost biti njegov suradnik i prijatelj
U sućuti Špremovoj obitelji, predsjednik Ivo Josipović naglasio je kako se s  ljubavlju i ponosom sjeća trenutaka koje su proveli zajedno.

U ovim trenucima tuge, kada se izrazima sućuti pridružujem mnogima koji su Borisa Šprema poštivali kao političara i voljeli kao čovjeka želim istaknuti njegove ljudske vrline: bio je čovjek staložen i koncilijantan, istinski humanist, uvijek otvoren svima bez obzira na njihov društveni i politički položaj, spreman u sugovorniku vidjeti prije svega osobu dostojnu poštovanja. Privlačio je svojom vedrinom i optimizmom, koji ga nije napuštao ni u teškim trenucima njegove bolesti. Njegove ljudske vrline krasile su i njegov politički rad, napisao je, među ostalim, predsjednik Josipović. Završio je riječima – bila mi je čast i radost biti njegov suradnik i prijatelj.

Leko: Imao sam veliku povlasticu i zadovoljstvo poznavati ga

I potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je obitelji Šprem brzojav sućuti. Iskreno dijelim vašu tugu zbog odlaska vašeg supruga i oca, a mog dragog kolege i prijatelja, predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema. Imao sam veliku povlasticu i zadovoljstvo poznavati ga, surađivati i družiti se s njime više od dvadeset godina, stoji među ostalim u Lekinoj sućuti obitelji Šprem.

Sućut Špemovoj obitelji izrazili su i bivši predsjednici Hrvatskog sabora Luka Bebić Vladimir Šeks. U svojim su izjavama  naglasili kako je Boris Šprem bio  čestit i odgovoran čovjek,  a njegov odlazak osiromašit će hrvatski politički život.

U povodu smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić istaknuo je da je riječ o ozbiljnom gubitku za hrvatsku politiku te da standarde koje je u svom radu u politici postavio predsjednik Šprem neće biti lako dostići.

Brzojav sućuti Špremovoj obitelji uputili su i ministrica Vesna Pusić, ministar Željko Jovanović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministrica Andrea Zlatar-Violić te predsjednik Zagrebačke skupštine Davor Bernardić.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare