Published On: Pon, lis 1st, 2012

Osvanula fotografija putovnice Sandžaka

Foto: KurirNa službenoj stranici Mešihata Sandžaka (Islamske zajednice Srbije) na društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija crne putovnice sa simbolom bošnjačke zastave i oznakom republika Sandžak na arapskom i turskom jeziku.

U Mešihatu sumnjaju da je fotografija podmetnuta na njihovoj Facebook stranici i da iza takve provokacije stoji glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, piše srbijanski Kurir.

“To je neprimjereno. Neodmjerene šala. U posljednje vrijeme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat. Ali ništa od toga nema težinu, nema kapacitet. Njihove vjerske ili političke poruke nemaju nikakvu težinu kod Bošnjaka. Ta grupacija odumire, pa je fotografija s putovnicom provokacija s nacionalnim prizvukom samo pokušaj da se spasi što se spasiti da. Ne zavređuje nikakvu pozornost “, rekao je za Kurir reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.

Muftija Zukorlić nije bio dostupan za komentar, a na temu spornih putovnica nije htio govoriti ni njegov suradnik Jahja Fehratović poručivši da “ne surađuju s Kurirom još od izborne kampanje”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare