‘ŠUTI! IMA DA ŠUTIŠ!’ Agonija maturantice koju je manijak pred đačkim domom zgrabio, odvukao u napuštenu zgradu i silovao

'ŠUTI! IMA DA ŠUTIŠ!' Agonija djevojke koju je manijak pred đačkim domom zgrabio, odvukao u napuštenu zgradu i silovao

 Dok su maturanti širom zemlje 20. svibnja slavili svoj dan, 18-godišnja djevojka s područja Slavonije, koja se nakratko pridružila prijateljima u proslavi mature, proživljavala je pravu agoniju svega desetak metara od ulaska u đački dom na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Nepoznati ju je muškarac oko 18 sati, kako tvrdi, uvukao u prostor napuštene zgrade, zatvorio vrata i silovao.

– Šuti! Ima da šutiš! – zaprijetio joj je dubokim glasom dok je pokušavala vrištati i dozivati u pomoć. Usta joj je začepio rukom zaprijetivši joj opet da će je dokrajčiti ako ne zašuti.

Zatočena u podrumu

Spustio ju je tri stepenice niže u jednu prostoriju. Branila se koliko je mogla, čak ga je uspjela nekoliko puta i ugristi po licu i po rukama, a nakon gnjusnog čina, za vrijeme kojeg se opirala i zaradila pregršt masnica, manijak je pobjegao pritom divljački zalupivši vratima zgrade. Ozlijedila si je i ruke jer je pokušavala razbiti stakleni prozor, a njezine pokušaje razbijanja vidio je čovjek preko puta ulice, iz obližnje trgovine, te joj je priskočio u pomoć, razvalio ulazna vrata i pružio joj prvu pomoć.

Za stravični zločin policija je doznala tek drugi dan jer se srednjoškolka prvo povjerila svojim prijateljicama iz đačkog doma, nakon čega je otputovala roditeljima u Slavoniju. U tijeku je izrada fotorobota nasilnika u dobi između 35 i 40 godina, mršave građe, koji je očito dulje vrijeme vrebao učenice iz mračne derutne zgrade uz sam učenički dom.

Prema opisu ugriza koje mu je djevojka nanijela, moglo bi se pretpostaviti da su vidljivi po rukama i po licu.

Majka 18-godišnjakinje, inače učenice trećeg razreda srednje škole, kojoj je ostalo tri tjedna do kraja nastave i završetka školske godine, ne može se pribrati od šoka i od nemoći da zaštiti svoje dijete.

Prišao s leđa

– Na televiziji je bilo prikazano da je norijada prošla u najboljem redu. Tek poneki incident. A što je ovo što je snašlo moju kćer dok je još bio dan? Pitanje je samo kad će taj čovjek opet napasti. Dijete mi je psihički devastirano. Samo je htjela s društvom proslaviti njihov dan mature. Išla je s prijateljima u park. Bilo su tamo cijeli dan. Veselili se. Potom je oko 18 sati krenula prema domu. Muškarac joj je kod te napuštene zgrade prišao s leđa i uvukao je unutra. Zatvorio je vrata i počeo se iživljavati.

Poderana odjeća

Ona ni sama ne zna koliko je sve to trajalo jer se u tim trenucima svaka sekunda u borbi za opstanak čini duga kao godina. Ostavio ju je da leži poderane odjeće na betonu. Izletio je van i zatvorio vrata – potreseno za Jutarnji list prepričava agoniju majka 18-godišnjakinje. Dodaje da je učenica, kad je ostala sama, pokušavala izaći, ali nije mogla otvoriti ni vrata ni prozor.

Imala je zastavicu pa ju je omotala oko ruke te šakom i laktom počela razbijati prozorsko staklo.

Razbila staklo

– Posjekla se, ali staklo je djelomično napuklo i kroz njega se nije mogla provući. To je vidio čovjek iz trgovine preko puta pa je dotrčao i nogom izbio ulazna vrata. U obližnjem kafiću pomogli su joj izvaditi krhotine stakla i dezinficirati ruku. Kad se kći povjerila prijateljicama, institucije su se digle na noge. Policija je izuzela poderanu odjeću. Valjda na njoj ima njegovih tragova jer ga je uspjela i ugristi. Kći mi se pita kako da to sve zaboravi. Iako je tješim i govorim joj da digne glavu jer nije ništa kriva, ona od straha ne izlazi iz kuće. U grad u kojem se to dogodilo, kaže, više neće nogom kročiti. A škola? Kraj godine je tu – zaključuje majka.

Iz učeničkog doma nemaju komentara te rješavanje slučaja prepuštaju policiji, koja je sa svime upoznata.

Kuda će istražitelje odvesti istraga doznat će se nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.