Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

SUSTAV JE EFIKASAN KAD SE MURPHEY NE MIJEŠA: Lik koji je raskomadao Bruce Leea ide odmah na sud…

Must Read
.. a ne ko Selmo danas ću, sutra ću.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K podiglo je optužnicu protiv Danijela Prce, zv. “Dado” (1978.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287. st.1. toč.a) i b) KZ F BiH, a koju je Općinski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tužiteljstvo je uz optužnicu predložilo produljenje mjere pritvora optuženiku, te je Općinski sud u Mostaru ocijenio da je prijedlog utemeljen i donio rješenje o produljenju pritvora protiv optuženika, iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, koji pritvor ima trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najdulje jednu godinu, računajući od dana lišenja slobode optuženika.

Naime, optuženiku Danijelu Prci se optužnicom stavlja na teret da je u vremenskom razdoblju od 29.2.2024. godine do 7.3.2024. godine, sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao novac i razne artikle i to u tri pojedinačna slučaja i tako počinio produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287. st.1. toč.a) i b) KZ F BiH, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovine „Optika Boni“, otuđio novac u iznosu od 600,00 KM, te 20 komada sunčanih naočala i 2 komada dioptrijskih naočala raznih vrsta i modela; Željezarije „Martom“, otuđio gotov novac u iznosu od 600,00 KM, te određenu količinu raznih artikala i alata, kao i na štetu Gradskog parka „Zrinjevac“, kojom prilikom je uporabom podesnog alata i tjelesne snage odvojio statuu „Bruce Lee –a“ od betonskog postolja za koje je bila pričvršćena metalnim „ankerima“, pa ju je uz pomoć kolica odvezao do „Staklene banke“, a potom vozilom u mjesto Kosor, gdje ju je isjekao na dijelove, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Također, Tužiteljstvo je predložilo Sudu oduzimanje imovinske koristi od optuženika u iznosu od 1.200,00 KM, oduzimanje predmeta koji su pronađeni i popisani na potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta, te da se navedeni predmeti vrate vlasnicima, sukladno Zakonu.

Općinski sud u Mostaru zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženika za sutra, 18.4.2024. godine u 09:15 sati.

 

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -