Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

RUSKO VELEPOSLANSTVO: Amerika potiče sukob u BiH

Must Read

Nakon što su SAD u Vijeću sigurnosti UN-a svojim vetom blokirale prijem Palestine u UN iz Veleposlanstva Ruske Federacije u BIH priopćili su da se radi o sramnom potezu Washingtona.

U Veleposlanstvu Ruske Federacije u BiH se pitaju: “Što čine Amerikanci da sebi naprave alibi”, istovremeno odgovarajući da podržavaju nezakonito samoproglašeno Kosovo i potiču sukob u Bosni i Hercegovini.

“Bukvalno „svojim bajunetima“ guraju nelegitimnog prevaranta. Politizirane i jednostrane sudske presude koriste kao instrument za demonizaciju jednog konstitutivnog naroda BiH i za manipulaciju drugim konstitutivnim narodom BiH. Ova manipulacija je još više đavolija jer zadire u duboko ukorijenjene osjećaje bola i ranjivosti nastale kao rezultat tragičnih događaja prošlosti. Zato je pogrešna američka teza da je razlog nestabilnosti u BiH konkretna osoba, a ne ozloglašena međunarodna zajednica. Zato što je upravo Washington monopolizirao ulogu međunarodnog faktora u BiH kada je pretvorio objektivnog i nepristranog sudionika procesa jačanja mira i stabilnosti u BiH u oruđe svojih sebičnih neokolonijalnih težnji. Zato Washingtonom, usprkos svojim laskavim govorima i demonstriranoj brizi ne može biti „dokazani prijatelj“”, priopćeno je iz Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH.

U priopćenju se navodi i da čim neka zemlja prestane za Amerikance predstavljati političku svrsishodnost, kao i donositi komercijalnu korist od više milijardi dolara, da je oni ostavljaju bez žaljenja

“To se pokazalo na primjeru Afganistana. To će se pokazati na primjeru Ukrajine. Pozivamo političke snage zdravog razuma u BiH da odbace nadu u “zapadne Danajce”. Jer samo unutarbosanski dijalog je u stanju osigurati takve dogovore, koji će služiti kao osnova za jačanje mira i stabilnosti, premašivanje uzajamnih strahova i bojazni, stvaranje takvih uvjeta u kojima će Bosna i Hercegovina postati poželjna domovina za sve njene narode i građane”, navodi se u priopćenju Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH.

- Advertisement -

15 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -