Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

GNJIDA IS BACK! Hoće li Mate Granić u koaliciji s “Možemo” postati novi hrvatski premijer?

Must Read

Kažu da je zlopamtilo i da ga je teško zabolilo Tuđmanovo poniženje kada ga je spremio na godišnji odmor u suton Oluje.

Tada mu je , kazuju stenogrami   dao mu u ruke zadatak da krene pisati procjenu geopolitičkih odnosa i reakcija svijeta u slučaju da se HV odluči na Oluju i vojno završi sa Srbima. Ti Mate idi pisati a mi ostali ćemo amo nešto, o čem ti ne trebaš puno znati. To je jedna verzija. Druga je da je Mate sam sebi isposlovao godišnji, znajući da će biti optužnica za Oluju. Treba provjeriti je li i Šeks tada bio na godišnjem. Ili se ne sjeća. On se često ne sjeća.

Upućeni govore da je  Tuđman daleko prije od  vremena Oluje  znao da Granić igra dvostruku igru. Da nije osoba od povjerenja.

Prvi sigurnjak države u ratu, g. Perković, onaj kojeg će Granić godinama kasnije izručiti trećoj državi,  savjetovao je naime Tuđmana još tri mjeseca prije Oluje da Granića udalji što dalje od izvora informacija ukoliko se državni vrh odluči pripremati vojnu akciju ukoliko  pregovori oko Z4, u koje ih je uvalio upravo Granić, nekako propadnu. Kontraobavještajnim djelovanjem, učinilo se sve da Martić odbije ponuđeno. A to ponuđeno, to nešto što je isposlovao Mate, bila je čista kapitulacija. On to zove diplomatska oluja. Ostatak Hrvatske, to zove izdajom.

Procjena sigurnosne, ponaljamo Perkovićeve službe koja je cijelo vrijeme imala doušnike na tlu Krajine bila je da će Martić odbiti sve ako mu se na njegovom terenu proturi kontrapropaganda da je Z4 trojanski konj u kojem se kriju ustaše. I da se na bilo kakav ostanak u Hrvatsko, pa čak i u legaliziranim pokrajinama, ne smije ostati.

Perković je vjerojatno jedini Hrvat kojeg Granić mrzi više od Tuđmana i Šuška. I Rojsa.

Upravo je on, Perković zaustavio Granićevu igru.

Tuđman je mrtav pa mu se direktno ne možeš osvetiti a Perkoviću se Granić jebeno osvetio. Hoće li doći do kontraosvete? Pa nadamo se da hoće. Mi HB Hrvati to nismo u stanju učiniti. Fratrizani nam nedaju. Ali Perković, on bi mogao…

 

Politika ne bi trebala biti ništa drugo provođenje idejnog nacrta nekog društva, poretka u praksu.

U politici bi stoga interesno matematičko vezivanje moralo biti kažnjavano a samo ideološke koalicije koje vode ka snažnim društvenim promjenama podržavane od građanstva.

Ovaj tekst bavi se sljedećim pitanjem tj . hipotezom:

Svaka druga koalicija DC-a  Mate Granića osim koalicije sa strankom Možemo , bila izdaja DC birača. Za one koji ne kuže DC je stranka koja je ostvarila sjajan rezultat, skrivajući se iza tri druga siova – HDZ.

Ovdje donosimo spisak ideoloških sličnosti između Možemo i  DC-a (u šali zvan i kao HDZ)

Sličnosti DC-a i Možemo:

DC i Možemo po svemu su komplementarne stranke.

Ne postoji niti jedan jedini dio programa DC-a i stranke Možemo koji se razlikuje.

Ne postoji niti jedan dio ideologije jednih i drugih u kojem se ove dvije stranke sukobljavaju.

Obe stranke imaju isti pristup vanjskoj politici, obe na jednak način zamišljaju Hrvatsku kao EU naseobinu, bez državnosti, kao izrazito dosadnu državu u kojoj elita vlada, ljudi ne znaju tko im je elita, u kojoj raste trava, i nikog ništa puno ne interesira jer mediji se bave plošnim temama, pod kontrolom su nevidljive vlasti, vlast u Zagrebu tek je trafika za upravitelje iz Brusselsa i ukratko to je to. Vlada kao NGO projekt centrale izvan Hrvatske. Svjetonazorski su obe stranke također identične, okrenute su modernim , liberalnim vrijednostima a po pitanju korupcije imaju isti stav: Korupciju je važno iskorijenjivati kod drugih a ako je primjetiš kod mene to je dokaz da me mrziš. Ili si rigidan i zaostao. Obje stranke Milanovića smatraju štetnim za naše društvo. Političari ne bi trebali biti tako temperamentni a što se BH Hrvata tiće  njima ne treba pomagati sve dok se njihovim pravima može trgovati.

Svako drugo koaliranje i svaka druga ponuda HDZ-a nekome prije nego li stranci Možemo, bila bi izdaja birača i ideologije koju baštini DC kao najuspješniji pokret, doduše strani, za retuđmanizaciju Hrvatske i konačno vraćanje Hrvatske sebi, svojoj biti i matici, iliti u sastav Habsurške monarhije. U prava kmetova kako nam već i priliči.

Ako netko pak zna iti jednu jedinu ideološku razliku između DC-a i Možemo , slobodno neka nam ju javi, mi ćemo ju rado upisati.

Sandra Bančić će se vjerojatno iznenaditi na ovaj tekst ali uzrečica “Pola meni , pola tebi pola Bančićki” sumnjamo da joj je nepoznata.

 

- Advertisement -

10 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -