Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

Must Read

SARAJEVO – Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja jer je prikrila mobitel optuženog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.

Osumnjičenica se tereti da je, s ciljem znatnog kompliciranja dokaza u sudskim postupcima, prikrivala tuđi slučaj koji služi za dokazivanje, čime je počinila kazneno djelo sprječavanja dokaza.

U optužnici se navodi da se Vidović 18. prosinca 2023. godine pridružila službenim prostorijama Agencije za istrage i zaštitu u Istočnom Sarajevu, koju je osumnjičenik pozvao i uhitio Debeveca, kako bi ga zastupao kao odvjetnika u kaznenom postupku.

Nakon što joj je omogućena komunikacija s osumnjičenikom u posebnim prostorijama, bez nazočnosti policijskih službenika, upoznata s njezinim nezakonitim radnjama, s ciljem značajnog kompliciranja dokazivanja kaznenih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobitele osumnjičenika treba privremeno oduzeti po nalogu Suda BiH, omogućila je osumnjičenoj da u torbu umetne mobilni uređaj te ga skrije na taj način.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrdu.

Debevec i bivši ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije (OBA) Osman Mehmedagić Osmica uhićeni su 19. prosinca prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave.

Istraga protiv Debeveca kasnije je proširena na primanje darova za trgovanje utjecajem i lažno predstavljanje i kršenje zakona o ravnopravnosti spolova.

Uhićeni su sredinom ožujka.

- Advertisement -

11 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -