Published On: Sat, Apr 25th, 2020

SUSJEDNE ZEMLJE: Iz Pekinga stiglo 80 respiratora koje je kupila Vlada FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić dočekao je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pošiljku od 80 respiratora, koji su stigli danas iz Pekinga, a koje je Vlada Federacije BiH kupila za potrebe zdravstvenog sustava.

Riječ je o 80 respiratora s po dva izlaza, koji mogu biti i mobilni i stacionarni, te su kao takvi trenutno najtraženiji na tržištu.

– Važna je pomoć naših prijatelja širom svijeta, kao i naših domaćih firmi i donatora, te koristim i ovu priliku da im se zahvalim. Ali je važna i naša moć da, kao institucije, nabavljamo ono što nam je potrebno, naročito u nezapamćenim uvjetima konkurencije na tržištu medicinske opreme.

S ovom, do sada najvećom pošiljkom respiratora, naš zdravstveni sustav bit će još jači za suočavanje s pandemijom. Pored ovih 80 respiratora, koje ćemo isporučiti širom FBiH, uskoro će stići ostatak pošiljke od 20 respiratora, što će biti ukupno 100 novih respiratora – rekao je premijer Novalić.

On je kazao da su ranije nabavljeni testovi, zaštitna odjela i druga oprema i nastavit će dobavljati svu potrebnu opremu.

– Vlada će, kao i dosad, sa snagom svojih resursa biti na raspolaganju našem zdravstvenom sustavu i liječnicima koji su na prvoj liniji obrane – naglasio je Novalić./Fena/HMS/