Subota, 15 lipnja, 2024

SLANI PRAVAŠI IZ DRUGE GALAKSIJE: HSP Soli podržavaju preglasavanje Hrvata u Domu naroda

Must Read

Da je pravaški idiotizam beskonačan pokazuje današnje priopćenje HSP-a Soli, koji po uzoru na vrhovnika Đapića prepisuju tuđa priopćenja. Tako se stav ovog ogranka te mlade  velikobošnjačke partije ne razlikuje znatno od stava SDA ili najljućeg među bošnjačkim nacionalistima Reufa Bajrovića. HSP soli mišljenja je, nakon kraće kontemplacije, kako nije dobro da hrvatski narod u BIH reprezentativno puni Dom naroda nego da treba ostaviti model prema kojemu Bošnjaci Tuzle, Goražda, Zenice, Bihaća i Sarajeva Hrvatima imenuju 5 predstavnika u Dom naroda. Prema pravaškoj logici deduktivnog zaključivanja, Hrvat u Tuzli ravnopravan je sa Hrvatom u Širokom ako mu predstavnika u Dom naroda izabere tuzlanski Bošnjak.

Stravično je , da gotovo dva desetljeća nakon Daytona , pravaški patuljci još uvijek ne razlikuju predstavnički dom od doma naroda. Ravnopravnost glasa, o kojoj devre neslane “Hrvatine” iz Soli, očituje se kroz izbor predstavnika u predstavničkom domu parlamenta FBIH. Dom naroda, osmišljen je kako bi štitio kolektivna prava pojedine nacije u BIH i FBIH. Stoga je posve logično da se delegati u domove naroda biraju proporcionalno raspoređenosti tog naroda po pojedinim kantonima u FBIH. Nema logike da Goraždanski kanton u kome živi 20 Hrvata u Dom naroda bira isti broj Hrvata kao i Hercegbosanski kanton npr. Kada bi te Hrvate iz Goražda birali Hrvati stvar ne bi bila toliko sporna, no neslani solski pravaši jako dobro znaju tko takve bira. A budući da su tim principom i sami postali dionici neustavne federalne vlasti, koja je imenovan po principu jedan čovjek, jedan glas, i uz gaženje kolektivne volje pravaškog nekadašnjeg naroda – Hrvata u BIH, ne čudi što je istima stalo da se dosadašnja praksa bošnjačke majorizacije nastavi.

Proglas HSP-a Soli inače vrvi šovinističkim pamfletima u kojima se redom broje imena širokobrijeških sela, te se patetičnom propagandom nastoji razviti antagonizam među hercegovačkim i bosanskim Hrvatima. Sjetimo se da su istu praksu godinama radili mediji iz Perecije, kao i veliki pravaški uzor Stjepan Mesić, koji u suštini pripada istoj neopravaškoj prekodrinsko-cvjećarskoj ideologiji izlaska na Drinu.

Prema modernom učenju pavelićanskih fašistoidnih idiota, nacionalni cilj Hrvata u BIH ne smije biti Treći entitet nego izlazak na Drinu pod svaku cijenu. Prema tom projektu 450.000 Hrvata trebalo bi na neki čudan način, samo njima znan, pod kontrolom , i u uniji s Hrvatskom držati 2 milijuna Bošnjaka i 1.5 milijuna Srba.

Kako, to samo pokojni Ante zna.

U ovom videu ispod stala je kompletna pravaška “filozofija”:

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -