Published On: Čet, stu 15th, 2018

Sud Todoriću: Daj milijun eura u kešu i slobodan si

Osim jamčevine, Gazdi su izrečene i neke druge mjere opreza

Ivica Todorić mora jamčevinu uplatiti u gotovini i to u iznosu od milijun eura ili nešto više od sedam milijuna kuna, donosi 24sata. Rano ujutro u četvrtak se špekuliralo informacijom da će Gazda, bivši šef i vlasnik posrnulog Agrokora, založiti Kulmerove dvore i tako sebi osigurati obranu sa slobode.

Međutim, Izvanraspravno vijeće nije prihvatilo zahtjeve Todorićeve obrane. Osim jamčevine koju Gazda mora uplatiti, sud je naredio oduzimanje putovnice, a osim svega nabrojanoga, neće smjeti izlaziti s područja Zagreba.

Presuda suda je pravomoćna i na nju se ne može žaliti.

Podsjetimo, u srijedu je Izvanraspravno vijeće odlučivalo o dvije žalbe o određivanju istražnog zatvora Todoriću koje su na sud stigle u ponedjeljak, i trećoj, koju je Todorićeva obrana uložila na odluku od prije godinu dana.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića, prije tjedan dana su pomalo posprdno uspoređivali hrvatsko i britansko pravosuđe.

“Nije mu određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, ali određen je zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj, ali zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto”, rekla je tada Jadranka Sloković.

Nedostupnost u postupku ne znači i bijeg, ustvrdio je Čedo Prodanović prošli tjedan.