Published On: Pet, tra 1st, 2022

ŠTO JE SVE DOGOVORENO U TEL AVIVU? Rodila se ideja o uvođenju hebrejskog jezika u sve jezične gimnazije po hrvatskom školskom programu BIH

Razmjena studenata, turistička razmjena, uvođenje hebrejskog jezika, kao izbornog predmeta u jezične i opće gimnazije, u kasnijoj fazi i u više razrede osnovnih klasičnih škola, posebno Katoličkih školskih centara (Izuzetvno važan jezik za dublje razumijevanje Biblije) a sve  to opet  za nadarene učenike u BIH koji pohađaju nastavu po hrvatskom školskom programu, omogućilo bi istima kasnije apliciranje na stipendije u državi Izrael te studiranje u Tel Avivu i Svetoj Zemlji – kazao nam je naš sugovornik. Inače jedan od novinara koji je pratio ovu posjetu.

Jedna je to od najboljih vijesti koju smo mogli čuti od hrvatskog izaslanstva koje je proteklih par dana boravilo u Izraelu.

Iako je prvotna tema bila turizam, premijeri tri većinska hrvatska kantona u BIH, na marginama susreta sa izraelskom znanstvenom i društvenom elitom otvorila su upravo ove teme kao moguće vidove suradnje. A imali su priliku posjetiti i sveti grad Jeruzalem.

Naravno da je bilo govora i o gospodarskoj suradnji posebno u polju poljoprivrede no za naše društvo ovaj dio izdvajamo kao možda najzanimljiviji.

Tko zna, možda u budućnosti budemo gledali prve doktore znanosti kako se vraćaju s uglednih izraelskih studija i s takvim znanjem dolaze obogatiti jedino hrvatsko sveučilište u BIH i prenijeti znanje na nove generacije.

 

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
1 mjesec prije

Šalom i Hava nagila 😎 ali – sumnjam da će biti interesenata 🙁 …

https://youtu.be/siosAvAz_Nk?t=2

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ahahahahahahahaaa, a ra-zap-inja-nje Is-us-a?!

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Hahahaha, a Muhamed pljackas, ubica i pedofil?!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

sigurno na bazi recipročnosti! sad će mladi izraelci da navale učiti hrvatski po hrvatskom programu, inšalah!

Sejdo pijandura
Sejdo pijandura
1 mjesec prije

Prvoaprilska?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Sejdo pijandura
1 mjesec prije

Drugotravanjska…

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
Šta ti kažeš na ovo?  Sejdo pijandura
1 mjesec prije

Prvoapriska 😎 – sa malim zakašnjenjem 🙁 , ali – nije u redu da opet ofiramo naš drage Soroševce 🙂 <3 !

Ferdo
Ferdo
1 mjesec prije

To je i do sad vrlo lagano moglo svako nadareno dijete ostvariti. Ima li išta osim toga da su u tih 10 dana šetanja uspjeli dogovoriti??

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Vrijedi li ovo za mošnje, oni bi stanovali u pojasu Gaze, tu su ko kući a studirali bi rudarske eksplozive..

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Kakav ba hebrejski jezik? Izućavajte bosanski jezik. Ćemu smo mi muslimani izmislili tzv. bosanski jezik, 93. godine, ako se isti neće izućavati po Bosni (Hercegovina je samo južna pokrajina u Bosni). Inaće se jezici nazivaju po rijekama, regijama i državama, a ne po narodima.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Tišu katolički teroristo PORVACENI bošnjo katoličke crkve stariji su u Bosni CIGANI od tebe..u Bosni ne postoji SRPSKI i hrvatski jezik ..To su dvije rogobatne varijanta Bosanskog istocna i zapadna..POGLEDAJ DOGOVOR IVAN MAZURANIC I EKIPA I VUK KARADŽIĆ I EKIPA U BEČU 1850 o postanku SH JEZIKA..UZET JEZIK BOSNJAKA JUGOISTOCNE BOSNE U CIJEM JE SASTAVU BIO SANDZAK

Kleme
Kleme
1 mjesec prije

Svaki katolik koji dnevno ne cita psalme nije pravi vjernik

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 mjesec prije

De ne beljezgaj. Psaltir je divna stvar, ali Sveto pismo se čita svakodnevno i čitaju se poglavlja ili dijelovi koje osjećaš da trebaš pročitati, s tim što se podrazumijeva da si Bibliju porčitao makar jednom kao knjigu od korica do korica.

Kleme
Kleme
1 mjesec prije

Izraelci se radjaju sa knjigom psalama na prsima, to se mora uvest kod nas.kad citamo hebrejske psalme onda slusamo sto je bozja poruka.

putnik83
putnik83
1 mjesec prije

Eretz Izrael nama Hrvatim HB može i mora bit primjer kako dalje kročit kroz bespuća povijesne zbilje.
Kako reče prof.dr. Boris Havel s hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu Izraelci i Hrvati HB su jedina dva naroda koja su bila suočena s sinkroniziranom agresijom šijitskog i sunitskog islamskog ekstremizma.
Nikad i nigdje u povijesti šijiti i suniti nisu ratovali zajedno i u miru do protiv Države Izrael i Hrvata HB.