Utorak, 21 svibnja, 2024

Stier za Direktno komentirao unitaristički pokušaj brisanja naziva ‘hrvatski’ i ‘Herceg-Bosna’

Must Read

Podsjetimo, hrvatski zastupnici u utorak su napustili zasjedanje federalnog parlamenta u BiH nakon što je većinom glasova bošnjačkih zastupnika u dnevni red uvršten prijedlog SDP-a da se iz naziva javnih poduzeća ukine naziv ‘hrvatski’ i ‘Herceg Bosna’.
SDP-ov prijedlog podržalo je 58 zastupnika, uključujući SDA i Savez za bolju budućnost koji s HDZ-om čine većinu u parlamentu, protiv je bilo 13 hrvatskih zastupnika, a pet ih je bilo suzdržano.
Dovodeći ovu odluku parlamenta Bosne i Hercegovine u kontekst događaja koji su uslijedili nakon haaške presude bosanskohercegovačkim Hrvatima u slučaju ‘Prlić i ostali’, Davor Ivo Stier za Direktno je ustanovio kako je riječ o vrlo štetnoj pojavi.

“Taj centralizam i unitarizam Hrvate želi svesti na nacionalnu manjinu i politički ih obespraviti”, ocjenjuje HDZ-ov zastupnik.
Pozvavši se na sve rezolucije Europskog parlamenta o Bosni i Hercegovini od 2014. godine pa do danas, Stier dodaje:
“Upravo su unitarizam i centralizam s jedne te separatizam s druge strane, snage koje razbijaju Bosnu i Hercegovinu i izuzetno su štetne za njezinu budućnost”.
“Unitarističke snage koje stoje iza tih pokušaja brisanja hrvatskog imena”, zaključuje Stier, “prvenstveno su štetne za Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -