Published On: Sri, pro 20th, 2017

Prekinuto suđenje pripadnicima HVO-a, optuženom pozlilo i hitna reagirala

Prema optužnici, oni su zločine počinili kao pripadnici zapovjednih struktura HVO-a i policije u Orašju, te pripadnici vojne policije.

Suđenje desetorici pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) optuženih za ratni zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Orašja 1992. i 1993. godine, prekinuto je nakon što je optuženom Stjepi Đuriću pozlilo u sudnici.

Đurić je rekao da se ne osjeća dobro i da za sutra ima zakazan pregled kod psihijatra, a pomoć mu je pružila i ekipa hitne medicinske pomoći, nakon čega je suđenje odgođeno.

Za zločine u Orašju optuženi su general HVO-a Đuro Matuzović, Ivo i Tado Oršolić, Marko Dominković, Joso Nedić, Marko Blažanović, Mato i Anto Živković, Stjepo Đurić i Mirko Jurić.

Prema optužnici, oni su zločine počinili kao pripadnici zapovjednih struktura HVO-a i policije u Orašju, te pripadnici vojne policije.

Na teret im je stavljeno da su počinili progon srpskog stanovništva, i to ubojstvima, zatvaranjem ili drugim teškim oduzimanjem slobode, mučenjima, silovanjima i drugim djelima.

Matuzović, Živković i Đurić optuženi su i da su, zajedno s njima poznatim pripadnicima vojne policije HVO-a, u šupi u Donjoj Mahali i u logoru u osnovnoj školi u tom mjestu, sudjelovali u ubojstvima, mučenjima i nečovječnom postupanju prema ratnim zarobljenicima.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare