Subota, 13 travnja, 2024

STIER: Turska svoju politiku prema BiH mora uskladiti s EU

Must Read

Članovi Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta jučer su usvojili izvješće o napretku Turske za 2013. godinu. Usvojen je i amandman zastupnika Davora Ive Stiera, stalnog člana odbora, kojim Parlament traži od Turske da svoju politiku prema Bosni i Hercegovini uskladi s politikom EU.

“Primjećuje povećani angažman Turske u Jugoistočnoj Europi, posebice u Bosni i Hercegovini, te potiče turske vlasti da usklade svoje stavove sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU, te da koordiniraju diplomatske aktivnosti s Visokom predstavnicom s ciljem da dodatno ojačaju suradnju s državama članicama EU”.

Zastupnik Stier, kojem je Bosna i Hercegovina jedno od prioritetnih područja rada u Europskom parlamentu, već je i ranije upozoravao na povećanog angažmana Turske u BiH te isticao kako je neprihvatljivo da Turska brine više za BiH od EU.
Stier je prilikom prosvjeda u BiH upitao Visoku predstavnicu EU za vanjske poslove Catherine Ashton jesu li Bakir Izetbegović ili neki od drugih članova Predsjedništva BiH bili u stalnom kontaktu s njom tijekom krize. Pitanje je bilo postavljeno u kontekstu izjave Bakira Izetbegovića da je tijekom krize bio u stalnom kontaktu s turskim ministrom vanjskih poslova.

Stier je i zastupničkim pitanjem Visokoj predstavnici zatražio od europske vanjske službe konkretne mjere kojima bi EU preuzela vodeću ulogu u politici međunarodne zajednice prema BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -