Published On: Pet, ruj 17th, 2021

STANIVUKOVIĆ: Greška je lagati narod, BiH je neodvojiva od srpskog naroda

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković boravio je ovih dana na obilježavanju Dana srpskog jedinstva u Beogradu, a nakon središnje svečanosti dao je zanimljive izjave za medije, pogotovo u kontekstu praznika koji se obilježavao.

Stanivuković je tako odstupio od dominantnog narativa koji je bio prisutan na svečanosti na Savskom trgu i koji je dolazio od dužnosnika Srbije i Republike Srpske, rekavši da treba razmišljati “hladnom glavom”.

Na zamolbu novinara da komentira Dodikovo pozivanje na odcjepljenje RS-a od BiH i njeno pripojenje Srbiji, Stanivuković je rekao da su to “obične fraze”. Potom ga je novinarka pitala misli li on da bi se to trebalo dogoditi.

“Ja znam što bih trebao reći da bih dobio aplauz s jedne i gnjusnu kritiku s druge strane. Treba zadržati hladnu glavu i voditi mudru politiku. Mislim da je greška lagati svoj narod. Imamo politiku iz RS-a koja svaki dan govori ‘samo što se nismo odcijepili’ i tako 20 godina i to je samo predizborni trik”, kaže Stanivuković.

Nakon toga je rekao da o odcjepljenju nema govora, jer je BiH i zemlja srpskog naroda koji tu baštini vjekovnu povijest.

“BiH je neodvojiva od srpskog naroda. Odricati se BiH znači odricati se stoljetne povijesti svog naroda. Čudi me da netko tko ima 60 godina kao Dodik to ne zna i da se želi odreći deset stoljeća svoje povijesti. Ja živim u Republici Srpskoj i to je dio Bosne i Hercegovine. Dodiku je odzvonilo i on se koristi jeftinim trikovima. Dobijete kratkotrajni aplauz, ali nema fajde od toga”, zaključio je Stanivuković.

Kazao je da za Srbe nije mudro odricati se BiH i europskih vrijednosti.

“Onda slušate jednog Srbina iz RS-a, koji se predstavlja velikim Srbinom, gospodina Dodika, koji kaže mi smo najbolji, mi smo jedini, sami protiv svih, svijet je protiv nas, zapad nam je neprijatelj. Onda imate glas iz Srbije koji kaže Njemačka je naš prijatelj, hvala im za investicije. To je glas razuma”, zaključioje Stanivuković./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Risovčanin
Risovčanin
10 mjeseci prije

pederčić

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
10 mjeseci prije

Skidam kapu Erdoganu, on je stvarno politički genij! Zvuči skoro nevjerovatno ali Erdogan je uspio da se Srbi sami upucaju u koljeno i da sami sebi izaberu ovog Erdoganovog teklića! Tajibe, padam ti na sedždu, heben si igrač!

Andrijica Simic
Andrijica Simic
Šta ti kažeš na ovo?  Mene kliču Haso_2
10 mjeseci prije

serdžadu

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica Simic
10 mjeseci prije

može i jedno i drugo ali sedžda je u ovom kontekstu umjetnički impresivnija…

Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

Ovaj malac prosipa kao neku pamet. Šupljaci i populizam iz dana u dan, nemere dočekati ko insan raspisivanje izbora, krenuo godinu ranije u predizbornu. Kako god da diplio, Baja će ga samljeti ko pitu.

Zoki
Zoki
10 mjeseci prije

Pitam se gdje Srbi nađoše ovog malog klapca da im bistri politiku i vodi glavni grad RS? Hajde da je voditelj nekog kafića, samoposluge, kina ili dječjeg vrtića, pa bi ih i shvatio, ali da im vodi glavni grad, to nikako ne mogu shvatiti. Mali jeste veliki srpski nacionalista, pun Dražinih ideja, i ništa više od tog. Ako su ga samo zbog toga izabrali, onda je u redu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
10 mjeseci prije

Srpska posla
Red koljača pa red mirotvoraca
“Ko nas bre zavadi”

Papiga
Papiga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

Htio si reci…red kolaca

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
10 mjeseci prije

Erdoganov teklić Stanivuković je školski primjer koliko su Soroš i zapadne kvazi-ljevičarske nevladine OPASNE, školski primjer!!! Mogu shvatiti da im je Erdogan uvalio Žene u crnom, Al Jazeeru, kamaru propalica a la Dežulović ili Bursać – ali nisam vjerovao da je Eroganova moć toliko velika i će uspjeti toliko zavaliti Srbe da Srbi sami sebi uvale Stanivukovića…

LiCro
LiCro
10 mjeseci prije

Ovaj tip je ne dorasta oli ti nezreo za politiku

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  LiCro
10 mjeseci prije

Za sada, samo srednja stručna- nije više ni očekivati.