Utorak, 21 svibnja, 2024

NE SMIJE SAM NA HELEZA: Žifko pravi kažnjeničku bojnu

Must Read

Helezova najdraža igračka, nezakoniti i Hrvatima nametnuti predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, prije odluke o pomilovanju Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, pomilovao je i Elvisa Hodžića, člana zločinačke organizacije Zijada Zike Turkovića, koji je osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva Fatmira Mujaja 16. studenog 2008. godine u sarajevskom klubu “Incognito”, saznaje “Dnevni avaz” iz dobro obaviještenog izvora u Ministarstvu pravde FBiH. 

PREDSJEDNIK Federacije BiH Živko Budimir je osim Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, jednog od najopasnijih bosanskih kriminalaca, pomilovao i Elvisa Hodžića koji je osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva Fatmira Mujaja 2008. godine u sarajevskom klubu “Incognito”, javlja Dnevni avaz pozivajući se na izvore u Ministarstvu pravosuđa BiH. Hodžić je član zločinačke organizacije Zijada Zike Turkovića.

Tada je u pucnjavi u Incognitu osim Mujaja upucano još šest osoba. Hodžić nije odležao ni trećinu dosuđene kazne, s obzirom na to da ga je Budimir pomilovao u trenutku kada mu je ostalo još oko godinu i pol zatvora. On je nakon pucnjave pobjegao u Austriju, gdje je ubrzo uhićen, a poslije boravka u ekstradicijskom pritvoru deportiran je u BiH.

I Švicarac također slovi za člana zločinačke organizacije Zijada Zike Turkovića. Švicarac je po Interpolovoj tjeralici početkom godine uhićen u Hrvatskoj i izručen vlastima u BiH. On se u KPZ-u Zenica nalazio na izdržavanju dvoipolgodišnje kazne, također za pokušaj ubojstva Fatmira Mujaja u sarajevskom klubu “Incognito”.

Budimir je ovu odluku donio usprkos negativnom mišljenju Kantonalnog suda u Sarajevu, jer se protiv Hadžića vodi nekoliko postupaka za teška krivična djela ubojstvo i okušaj ubojstva.

Budimir – čovjek na kojeg se kriminalci mogu osloniti

Sudeći prema dosadašnjim odlukama, Budimir je nedvojbeno zloupotrebljavao manjkavosti Zakona o pomilovanjima, koji mu omogućava potpunu slobodu prilikom donošenja odluka, piše Avaz. Puštanjem na slobodu okorjelih kriminalaca i ubojica, predsjednik FBiH je u nizu slučajeva pokazao da ne poštuje mišljenja Komisije za pomilovanja, nadležnih sudova, Ministarstva pravosuđa i zatvorskih jedinica.

Samo prošle godine ukupno je pomilovao 96 osoba, od kojih većina nije imala pozitivna mišljenja nadležnih institucija. Tako su prvostupanjski sudovi od 96 pomilovanih, za 59 njih dali negativno mišljenje, dok je Federalno ministarstvo pravosuđa dalo negativno mišljenje u 26 ovih slučajeva.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -