Utorak, 21 svibnja, 2024

Dodika pozvali da prestane s politikom zaluđivanja naroda

Must Read

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine (SDBiH), partija koja zaluđuje bošnjačku dijasporu vani onako kako to bošnjačke stranke rade u zemlji, javno je pozvala predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da prestane sa politikom zaluđivanja i uvjeravanja bosanskohercegovačke i europske javnosti o “nesposobnosti egzistiranja države BiH” i dalje destabilizacije političke situacije u zemlji.

Povodom izjave Dodika kojom se negira državnost BiH, SDBiH smatra da on nastavlja apsurdnu politiku sotonizacije države odvlačeći pažnju javnosti od svoje osobne odgovornosti kao i odgovornosti vlasti RS-a od aktualnih problema u kojima se između ostalog i manji bh. entitet nalazi, priopćeno je iz Ureda za informiranje SDBiH.

Dok u cijeloj državi požari divljaju, nanoseći ogromne štete u prirodnom bogatstvu i divljači, gotovo su, kažu, licemjerne izjave da je “njegov cilj da do sljedećeg ljeta se nabave tri helikoptera”.

Kao što je svojim demagoškim izjavama u vrijeme zimskih neprilika u BiH “prodavao maglu” bosanskohercegovačkoj javnosti o spremnosti vlasti RS-a da se suoči sa vremenskim i prirodnim katastrofama, sada joj prodaje “dim” koji prijeti da potpuno uništi bogatu floru i faunu.

Javnim manipuliranjem svoje funkcije predsjednika manjeg entiteta i medija u svrhu negiranja postojanja i državnosti BiH te pozivima na mirno razilaženje, Dodik opravdava odgovornost predstavnika manje entitetske vlasti za nesposobnost, opstrukciju ustavnim promjenama, nedostatak vizije i ekonomske razvojne strategije.

Jedinstvena i suverena BiH na svom putu ka Europskoj uniji nesumnjivo ima podršku europske zajednice.

Jedan od uvjeta prijema je provođenje procesa”desenaderizacije i dekriminalizacije” državne zajednice gdje će bh. političari, bez sumnje, morati odgovarati kako za umiješanosti u korupciju i ekonomski kriminal, tako i za opstrukciju i usporavanje BiH u članstvo velike europske obitelji te podrivanje ustavnog suvereniteta države koju predstavljaju.

Europska kao i svjetska zajednica se javno izjasnila da neće priznati i prihvaćati u članstvo međunarodne zajednicu države nastale na rezultatu etničkog čišćenja, genocida u Srebrenici i protjerivanju 1.5 milijuna njenih građana koji danas žive u dijaspori, navodi se u priopćenju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -