Srijeda, 17 srpnja, 2024

Središnje izborno povjerenstvo BiH raspisalo lokane izbore za 2. listopada

Must Read

Središnje izborno povjerenstvo BiH je, u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, danas donijelo odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH koji bi trebali biti održani 2. listopada ove godine.

Povjerenstvo je donijelo i set pratećih odluka među kojima je je i odluka o zaključivanju biračakog popisa za sve jedinice lokalne samouprave.

Usvojena su uputstva o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za sve sudionike u izbornom procesu, od političkih subjekata, općinskih izbornih povjerenstava i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Za provedbu izbora predviđen je iznos od oko osam milijuna KM. Od toga u proračunu institucija BiH planirana su sredstva u iznosu od oko četiri milijuna KM, a ostatak od četiri milijuna KM su dužne da u proračunima osiguraju jedinice lokalne samouprave.

Treba istaći da nisu raspisani izbor za Mostar, ali nije isključeno mogućnost da on bude naknadno objavljen sukladmo dogovoru političkih stranaka./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -