Četvrtak, 18 travnja, 2024

SREDINOM SIJEČNJA Tri federalna ministarstva sele se u zgradu Suda u Mostaru?!

Must Read

Federalna vlada i Grad Mostar bi već sredinom siječnja, kako Avaz saznaje iz Gradske uprave, mogli zaključiti ugovor o najmu zgrade u naselju Cernica, u centralnoj gradskoj zoni, koju je koristio Općinski sud Mostar.

Tako bi se u ovaj objekt preselili Federalno ministarstvo znanosti i obrazovanja, Federalno ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva te mostarska ispostava Porezne uprave FBiH.

Federalna vlada je, podsjetimo, formirala posebnu radnu grupu koja će radi ušteda novca u federalnoj kasi pokušati iznaći rješenje za trajni smještaj institucija vlasti FBiH u Mostaru i Sarajevu, a na čijem je čelu ministrica znanosti i obrazovanja  Elvira Dilberović.

– Federalna vlada, čija sjednica, sigurno, neće biti održana prije 8. siječnja, će se, naravno, očitovati o našim prijedlozima, a što se tiče Mostara, ispitali smo dokumentaciju potencijalnih zgrada, odnosno onih koje bi bile isplative. Svakako ćemo inicirati da se u zgradu Suda premjeste ministarstva znanosti i obrazovanja  i razvoja i obrta te Porezna, a u nekoj budućnosti, kao rezervna varijanta je zgrada Staklene banke – rekla je Dilberović.

Također, ona je naglasila da Radna grupa smatra kako ne treba odustati od zemljišta Federalne vlade uz objekt Skupštine HNŽ u Mostaru. – To je naše zemljište i mislimo da se tu treba praviti zgrada Vlade Federacije. Također, postoji inicijativa, iako ne baš službena, o mogućnosti prelaska Federalne vlade u Mostar, što ćemo svakako imati kao rezervni plan, a politika će se poslije dogovoriti o tome – kazala je Dilberović.

Inače, ova ministarstva i Porezna uprava u Mostaru imaju sjedište u hotelu “Ero”, za što se vlasniku, Federalnom zavodu PIO/MIO, godišnje plaća više od 400.000 KM, odnosno 15 KM po kvadratu. S druge strane, Grad Mostar je ponudio zgradu Suda, prostor od 2.500 kvadratnih metara po cijeni od devet KM. Podsjetimo, za hotel “Ero” je nakon nedavnog poziva Vlade HNŽ za smještaj županijskih institucija ocijenjeno da jedino ispunjava sve tražene uvjete, piše Avaz.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -