Published On: Sub, ruj 3rd, 2016

Srebrenica: Dodik sinoć prostački vrijeđao Ćamila Durakovića, nazvao ga kretenom

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković napisao je na svom Facebook profilu da ga je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo vrijeđao.
On je naveo da ne želi šuti niti da se savije Dodikovoj politici.
Kako je napisao njegov narod više očekuje od njega, nego Srbi od Dodika.
“Sinoć me je Dodik ponovo vrijeđao u mom rođenom gradu Srebrenici … Dođe Dodik iz Laktaša iu po ‘moje čaršije primitivno me izvrijeđa. Ovako kaže “Onaj kako se zove taj Ćamil”, i kaže “zamislite kretena Ćamila” itd. A ja samo neću da se savijem njegovoj politici. Ovakav kakav jesam ne mogu da šutim … Moj narod više očekuje od mene nego Srbi od Dodika. Ja se osjećam dužnim govoriti iu ime svojih prijatelja iz djetinjstva rasutih po masovnim grobnicama i na mezarju u Potočarima, kao iu ime njihove nerođene djece, majki koje umiru ponižene i čiji životi su uništeni i obesmišljeni genocidom. Neću da šutim !! Neću u ime svog naroda !! Ne zbog kampanje i mandata, nego zbog naše povijesti i budućnosti … “, napisao je Duraković.
Ako Bošnjaci izgube izbore u Srebrenici nasilje Milorada Dodika i njegovih poslušnika biće daleko izraženije. Bošnjaci će biti suočeni s velikim pritiskom. Vrijeđajući Ćamila Durakovića, Milorad Dodik nagovještava kako će se ponašati prema Bošnjacima nakon izbora ako pobijede Srbi. On već sada najavljuje da će Srebrenicu pretvroiti u grad velikog srpskih stradanja, a da će uraditi sve da se relativizira istina o stradanju Bošnjaka. Na kraju će ispast da su Bošnjaci počinili genocid nad Srbima u Srebrenici.