Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Borenović: Idemo na izbore po Izbornom zakonu BiH

Must Read

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva stranke da će PDP za lokalne izbore 6. oktobra imati svoje odborničke liste u najvećem broju opština i gradova Republike Srpske, au jednom dijelu Republike Srpske svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike.

“Prvenstveno ćemo imati kandidata za gradonačelnika Banje Luke, načelnika općine Kotor Varoš i Novi Grad, a vjerovatno i u manjim općinama kao što su Kalinovik, Jezero, a razmišljamo i o kandidatu za općinu Višegrad i još neki dijelovi Republike Srpske”, rekao je Borenović novinarima nakon sjednice koja je održana u Istočnom Ilji.

Naveo je da će PDP na predstojeće izbore izaći prema nametnutom Izbornom zakonu BiH, što je rezultat, kako je ocijenio, prolongiranja i blokiranja usvajanja domaćeg izbornog zakona u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Dovedeni smo u takvu situaciju da će po ovom Izbornom zakonu očito svi u Republici Srpskoj i BiH ići na te lokalne izvore”, kazao je Borenović.

Dodao je da će PDP u pojedinim gradovima i općinama izaći u koaliciji za načelnike i gradonačelnike sa strankama tradicionalne koalicije iz Srpske demokratske stranke, te da će odluku o tome donijeti u skladu s rokovima koje propisuje Središnjica. Izborno povjerenstvo, koje i ovim putem provodi lokalne izvore s nekoliko izmjena koje će, kako se ocjenjuje, barem donekle uspjeti zaustaviti izborne nepravilnosti.

I ovi izbori će proći bez tih novih tehnologija koje nas mogu upoznati s fer i poštenim izvorima, a čekat ćemo 2026. godinu za uvođenje biometrijskih otisaka prstiju i skrining glasačkih listića kao dva ključna mehanizma“, naveo je Borenović.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -