Published On: Čet, pro 22nd, 2016

SRBIJA SE NAORUŽAVA Od Rusa tražili “sve osim nuklearki” – dobili “novu vojsku”

Rusija će Srbiji pokloniti šest zrakoplova mig 29, tenkove i izviđačka vozila izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s ruskim ministrom obrane Sergejem Šojgunom u Moskvi.
Rekao je i kako će prva faza modernizacije zrakoplova koštati Srbiju između 180 i 230 milijuna eura. “Kada bismo takve zrakoplove kupovali koštali bi nas oko 600 milijuna eura. Onda možete vidjeti koliko smo dobili povoljne cijene i koliko smo dobili na poklon”, rekao je srbijanski premijer.
Vučić je dodao kako to dramatično poboljšava operativno funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije da to kao da neće biti ista vojska.
“To je nemerljivo u odnosu na ono što smo imali. Dobili smo na poklon i 30 tenkova T72 S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i cijevi 14,5mm”, rekao je Vučić, prenosi Sputnjik.
Zaključio je kako je s kompletnim vrhom ruske namjenske industrije i Šojguom imao veoma dug sastanak na kojemu je ponovio stav o vojnoj neutralnosti Srbije.
“Unaprijedili smo naše veoma dobre prijateljske odnose. Najvažnije je kako ćemo praviti zajedničke planove trogodišnje i petogodišnje zajedničke suradnje, zato što smo mi zemlja kojoj je mnogo potrebno i željeli bismo sve odjedanput, ali to nije moguće”, kaže on.
U šaljivom tonu Vučić je rekao kako su iz Ministarstva obrane Srbije tražili sve moguće rakete“, a on u jednom trenutku rekao: „Pa samo što niste tražili nuklearno oružje, na šta se, kako kaže Vučić, nasmejao i Šojgu./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>