Published On: Wed, Nov 13th, 2013

Špijun u torbi umro slučajno

LONDON – Britanski obavještajac, čije je tijelo prije tri godine pronađeno u sportskoj torbi zaključanoj katancem izvana, vjerovatno je umro slučajno, priopćila je danas londonska policija.

Najnovija istraga takozvanog “slučaja špijuna u torbi” je okončana zaključkom da Garrett Williams (31) nije ubijen, već da je u torbu ušao bez ičije pomoći, prenijela je agencija AFP.

“Moje osobno mišljenje po okončanju istrage je da je ovdje riječ o nesretnom slučaju i da Williamsova smrt nije ni na koji način povezana s njegovim poslom”, izjavio je na konferenciji za tisak Martin Hewitt, zamjenik komesara Policijske uprave Londona.

Nalazi policije su, međutim, u suprotnosti s prethodnim zaključkom patologa da je Williams “vjerovatno” bio žrtva druge osobe, prenosi Tanjug.

Williamsovo golo tijelo u stanju raspadanja je pronađeno u njegovom stanu u augustu 2010. godine u sportskoj torbi zaključanoj katancem izvana. Policija je dokazala da je teoretski moguće da netko sam sebe zaključa unutar torbe, kako je to uradio Williams, analitičar kodova u britanskoj špijunskoj agenciji GCHQ.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Spijun-u-torbi-umro-slucajno-217961.html&usg=ALkJrhi-kYMaPpov3gH4Jj5V024tMWG27A#sthash.Y3JTRE8m.dpuf