Published On: Sri, sij 13th, 2021

SP: Zbog koronavirusa Austrija dobila novog protivnika

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu počelo je s velikim problemima zbog skoro 40 pozitivnih rezultata testova na koronavirus. Reprezentacije SAD-a i Češke su morale odustati od nastupa, zbog čega u Egipat putuju Švicarska i Sjeverna Makedonija.

Tako će austrijska reprezentacija u četvrtak s početkom u 18 sati (uživo na ORF1) igrati protiv susjedne Švicarske. Izbornik SAD-a Robert Hedin je izjavio kako je zaraženo ukupno deset igrača i sedam članova stožera, a u Egipat bi mogli poslati tek nekolicinu igrača te nijednog iz obrane i samo jednog vratara.

Švicarska je definitivno teži protivnik od SAD-a, a Austrija je u rezultatskoj krizi, ponajviše nakon poraza od 14 razlike protiv Njemačke. Sportski direktor ÖHB-a je izjavio kako je sada grupa E s Norveškom i Francuskom jedina potpuno europska grupa i „iz naše perspektive najteža“. Švicarska reprezentacija se osam dana pripremala zajedno i vjeruju kako su spremni za SP.

U grupi G će Sjeverna Makedonija zamijeniti Češku, a u grupi će igrati protiv domaćina Egipta, Čilea i Švedske. Nastup na SP-u je upitan i za reprezentaciju Zelenortske Republike, koja ima sedmero zaraženih u svojoj momčadi. Ova reprezentacija igra u grupi A s Njemačkom, Mađarskom i Urugvajem.