Subota, 25 svibnja, 2024

Soros i ‘Udruženje’ izazivaju financijski kaos kako bi stvorili jednu banku, vojsku i vladu

Must Read

Veliko zaprepaštenje u SAD-u je izazvalo otkriće masovnih koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim dijelovima SAD-a. Ti kampovi mogu primiti na milijune ljudi, zbog čega u vodu pada teza da su izgrađeni za prihvat par tisuća ilegalnih imigranata.

Piše: Damir Kramarić, Dnevno.hr

‘Zbog čega milijarderi George Soros i John Paulson mahnito kupuju zlato?’ naslov je iznimno zanimljivog teksta kojeg je prije par dana objavio američki nezavisni portal Blacklisted News, iz pera novinara Michael Snydera, koji na osnovu ponašanja moćnih multimilijardera, te dobro upućenih burzovnih mešetara, pokušava odgonetnuti što se u stvari događa u financijskom svijetu.

Nešto veliko uskoro bi se moglo dogoditi!

– Insideri s Wall streeta i vodeći bankari u zadnje vrijeme vuku vrlo neobične poteze iz kojih se da zaključiti da se spremaju za nešto ‘veliko’, što bi se uskoro moglo dogoditi – ističe u uvodu novinar portala, te potom dodaje da je sve više pokazatelja koji upućuju na zaključak da će se u SAD-u, pa i šire, uskoro dogoditi veliki financijski kolaps.

Taj svoj zaključak Snyder potkrepljuje, između ostalog, i podatkom da multimilijarder i financijski magnat George Soros u zadnje vrijeme jeftino prodaje dionice najpoznatijih svjetskih banaka (J. P. Morgan, Goldman Sachs), i ostale svoje dionice, dok u isto vrijeme kupuje velike količine zlata.

Zašto bi netko ispod cijene prodavao dionice i kupovao zlato, ako ne očekuje slom?

– Zašto bi netko ispod cijene prodao desetine milijuna dolara vrijedne dionice vodećih banaka, te u isto vrijeme kupovao ogromne količine zlata, osim ako ne misli da će uskoro doći do velikog kolapsa svjetskog financijskog sustava – primjećuje novinar, koji tu svoju tezu potom podupire nekim ranijim Sorosevim izjavama.

– Ne mogu vas razvedriti dobrim vijestima, jer je situacija vrlo ozbiljna i teška. Čeka nas ektremno teško vrijeme, nešto slično krizi kakva se dogodila tridesetih godina prošlog stoljeća, a moguć je i totalni kolaps cijelog financijskog sustava. Nakon toga moglo bi doći do velikih nereda na ulicama Amerike, što bi moglo poslužiti kao isprika za upotrebu oružja od strane vlasti, te za uvođenje restriktivnog političkog sistema u kojem bi indivudualne slobode bile još više ograničene – kazao je Soros u nedavnom intervjuu za Newsweek.

Američka socijlana služba naoružava se kao da će u rat!

Zlato u velikim količina, osim Sorosa, kupuju i drugi milijarderi poput Johna Paulsona, ali i mnoge centralne banke. Dobro upućeni burzovni ‘insideri’, osim toga, u zadnje vrijeme masovno rasprodaju dionice tvrtki, a velike količine novca (radi se o bilijunima dolara) u isto se vrijeme izvlače i iz investicijskih fondova, primjećuje autor koji potom konstatira da se osim zlata, u zadnje vrijeme u Americi intenzivno kupuje i municija.

– Nedavno je otkriveno da američke socijalne službe kupuju 174.000 metaka koji će biti razdijeljeni na 41 lokaciju u Americi. Zbog čega, za ime Boga, socijalni radnici trebaju 174 tisuće metaka? – pita se autor, pa dodaje da je ranije ove godine Odjel domovinske sigurnosti SAD-a kupio preko bilijun metaka, od kojih mnogi probijaju zidove i razaraju unutarnje organe, a koji, važno je istaknuti, nisu naručeni za američku vojsku!

– Očito je da se burzovni mešetari, američka vlada i centralne banke spremaju za nešto veliko, zbog čega ni vi ne bi trebali gurati glavu u pijesak – zaključuje autor teksta.

Multimilijuneri se klade u propast eura!

Dodamo li svemu navedenom informaciju da se Jacob Rothschild, John Paulson i George Soros u stotine milijuna dolara ovih dana klade u propast eura, kao i podatak da je euro zadnjih dana doista značajno pao, skori financijski slom u svijetu sve manje se čini nerealnim.

Tko u stvari izaziva najgori mogući rasplet, odnosno tko u pozadini vuče konce zbog kojih Europi i SAD-u prijeti još veća kriza, odnosno ekonomska katastrofa kakvu svijet nije vidio još od tridesetih godina prošlog stoljeća, a koja je prethodila najvećem sukobu u povijesti ratovanja, upitali smo najpoznatije hrvatske analitičare Novog svjetskog poretka.

Hromin Sturm: Soros je glasnogovornik financijske oligarhije

– Odavno sam pisao da je svjetska financijska kriza, koja još traje, umjetno izazvana, te da ju je izazvala međunarodna financijska oligarhija. Soros je glasnogovornik te oligarhije, što znači da on u dogovoru s njima radi namjerno paniku na tržištu. Današnji otkup zlata nije nikakva novost kod svjetskih financijskih manipulatora, jer se masovno u tišini provodi još od 2005. godine. Prije krize koju su izazvali u kolovozu 2008. međunarodna financijska oligarhija je putem MMF-a dala nalog svim nacionalnim centralnim bankama da prodaju zlato, koje su oni onda otkupljivali po jeftinoj cijeni od 200 dolara po unci, zbog čega se švicarski franak činio jeftin i zbog čega su mnogi građani u Hrvatskoj nastradali jer su vjerovali bankarima. Zašto njima služi zlato? Na poticaj financijske oligarhije u novonastaloj krizi diže se cijena zlata kao jedinog pravog zaloga vrijednosti, a time se financijska vrijednost vlasnika zlata udvostručila. Međunarodna financijska oligarhija čeka, u isto vrijeme, da dionice na burzi dotaknu samo dno, i tada počinju kupovati goleme udjele industrijskih dionica po cijeni od pet do deset centi za dolar, jer samo oni posjeduju kapital na tržištu i tako u kratkom vremenskom razdoblju krize ponovno uvećavaju svoj kapital za deset puta. Moćni međunarodni financijski kapital uspio je, naime, uspostaviti u svim zemljama središnje banke pod svojom kontrolom, te je tako koncentrirao i centralizirao kapital (javne financijske institucije, banke i korporacije) u moćnoj tajnoj međunarodnoj financijskoj oligarhiji, popularno nazvanoj ‘Udruženje’ čiji je plan uspostava globalizacije slobodnog svjetskog tržišta radi kontrole i reguliranja svih financijskih tokova u svijetu, te nametanja financijskih kriza u svijetu, iz kojih oni izlaze još jači – ističe mr. Karino Hromin Sturm, ugledni ekonomist, diplomat i gospodarstvenik, te nekadašnji bliski suradnik svjetski poznatog ekonomiste dr. Branka Horvata.

Hromin Sturm potom pojašnjava što su Soros i ekipa dobili masovnim otkupom zlata (zbog njihovog otkupa, u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji na svakom se koraku od građanstva otkupljuje zlato – op.a.).

 Cijena zlata porasla za čak 700 posto

– Zakon ponude i potražnje doveo je do poskupljenja zlata. Danas se cijena stabilizirala na 1612 dolara za uncu, što je za čak 700 posto više nago 2005. godine. Zašto Soros i njegovo društvo kupuju plemeniti metal, kada je MMF naredio da svi prodaju zlato? Pa zato jer međunarodna financijska oligarhija upravlja cijelim svjetskim tržištem, jer su oni uspostavili pravila ponašanja, između ostalih i davanje ocjena rejting agencija svim državama u svijetu, a sve u cilju pljačke cijelog svijeta.

Zašto pak George Soros i njegovi dečki kupuju zlato, a prodaju svoje dionice velikih banaka? Zarada svjetskih mešetara na državnim obveznicama je od 7,5 do 15 posto, dok je zarada na zlatu čak 700 posto, pa se tu nema što razmišljati. Pri tome je međunarodna financijska oligarhija (Rotschild, Rockefeller, Morgan…) obmanula sve države koje su poslušali naputak MMF-a da prodaju zlatne rezerve. Prevarili su i Hrvatsku, koja bespogovorno sluša svaki naputak i slijepo ga provodi, zbog čega smo izgubili najmanje 30 milijardi eura – napominje ponajveći hrvatski stručnjak za razotkrivanje ‘podzemne politike’ bankarske i masonske elite, koju su skeptici sve donedavno nazivali teorijom zavjere, no koju danas prepoznaju i laici.

Prekopirali način na koji su izazvali krizu 1929. godine

– Kriza koja je buknula 2008. godine, nije izmišljena tada, već je kao detonator upotrijebljen već viđeni scenarij iz 1929. godine Ta, dosad najveća svjetska financijska kriza, nastala je smišljenom akcijom Međunarodne financijske oligarhije koja je prvo 1920. izazvala recesiju u građevinarstvu, uz pomoć koje su došli do velikog bogatstva pljenidbom desetaka tisuća nekretnina u Americi i Europi. To je bila tek uvertira za krizu 1929. Početkom te godine na redu je bilo preuzimanje industrije, koja je bila na vrhuncu, a financijski oligarsi su krizu izazvali rasprodavši sve dionice na burzi, te su počeli potraživati povratak burzovnih pozajmica, čime su izazvali slom burze na Wall Streetu, povukavši veliku količinu novčane mase s tržišta. Svoje bogatstvo su investirali u zlato. Dogodila se najveća svjetska kriza, dionice i cijene su drastično pale, potražnja roba je pala, tvornice su se zatvarale i otpuštale su radnike, došlo je do opće nezaposlenosti, socijalnih problema, nestabilnog tržišta dionicama, pali su mnogi gradski, državni i privatni budžeti, nekoliko milijunaša i bankara, koji nisu bili u društvu oligarhije, je bankrotiralo i počinilo samoubojstvo, a društvo je postalo vrlo siromašno.

Ruše cijene na dno, pa tek onda kupuju

Kriza 2008. godine izazvana je po istom scenariju. I 2008. godine došlo je do pada burza i banaka u svijetu. Financijska oligarhija čekala je da cijene padnu na dno, da bi potom kupila goleme količine udjela na burzama po niskim cijenama, jer samo oni posjeduju kapital na tržištu. Rezultat je poznat: financijska oligarhija se obogatila za deset puta, a program Novog svjetskog poretka se nastavlja. Oni bogataši koji nisu u klubu odabranih izgubili su veliki imetak. Magazin Forbes u ožujku 2009. je objavio listu milijardera kojih je 2008. g. bilo 1125., a nakon krize 2009. godine bilo ih je 793 odnosno 332 manje. Tako je vlasnik Microsofta Bill Gates izgubio18 milijardi dolara, Waren Buffet vlasnik Berkshire Hathaway izgubio je 25 milijardi, telekomunikacijski magnat Carlos Slim Helu također je izgubio 25 milijardi, Anil Ambani 32 milijarde…. U Rusiji je nakon krize od 96 ostalo samo 32 milijardera. Na redu je Kina koju su 2007. i 2008. članice G-7 i MMF počele napadati da mora revalvirati te uskladiti juan s ostalim valutama i ‘biti mnogo fleksibilniji’. Srećom, ne slušaju svi slijepo MMF. Kada su ekonomski napredne zemlje poput Rusije, Kine i Indije vidjele kuda to vodi, počele su i oni kupovati zlato za svoje rezerve, umjesto deviznih rezervi, no tek 2011. godine. Takva će se politika i nastaviti dok se dolar ne vrati na svoju najvišu poziciju koju je imao u trenutku nakon što je predsjednik SAD-a Richard Nixon 1971. godine ukinuo zlatni standard (podlogu u zlatu) – zaključuje mr. Karino Hromin Sturm.

Korak dalje otišao je Krešimir Mišak, urednik i voditelj kultne HTV-ove emisije Na rubu znanosti, koji također tvrdi da se bankarski sustav u svijetu namjerno trese, a kao dokaz navodi činjenicu da George Soros odjednom daje podršku onima koji protestiraju protiv Wall streeta.

Mišak: Ruše sustav, da bi uspostavili Svjetsku središnju regulatornu banku

– Događaju se nelogične stvari, koje postaju logične kada se cijeli prosec sagleda iz malo šire perspektive. ‘Elita’ je, dakle, stvorila problem, potom manipulira opravdanim ljudskim gnjevom, nakon čega će ponuditi rješenje tog problema: Svjetsku središnju regulatornu banku, koja će nadzirati sve banke u svijetu. No da bi se to moglo ostvariti, nužno je cijeli postojeći financijski sustav baciti na koljena. Nema, dakle, nikakve sumnje da se u zadnje vrijeme taj sustav ruši namjerno, jer se želi ljude uvjeriti da je on loš. U svemu tome itekako sudjeluje i Soros – primjećuje Mišak, pa potom dodaje da je i kupovanje velike količine municije od strane američke administracije, također dio istog plana kojeg provodi ‘Elita’, a kojoj je cilj uvođenje jedne svjetske banke, jedne svjetske vlade i jedne svjetske vojske.

Protiv koga će ratovati svjetska vojska?

– Dio svjetske obrane će biti svjetska vojska. No protiv koga će ratovati, kada u svijetu neće biti druge vojske? Pa protiv građana, jer nema protiv koga drugoga. U SAD-u su, po svim pokazateljima, najdalje stigli u uvođenju svjetske diktature o kojoj govorim. Oni su, nakon 11. runa 2001., suspendirali Ustav, sve češće ulicama patrolira vojska, izgradili su bezbroj velikih koncentracijskih kampova koji mogu primiti milijune ljudi, a počeli su se i ubrzano naoružavati za slučaj mogućih građanskih nereda. To je razlog kupovanja tolike količine municije – dodaje Mišak, pa podsjeća da je veliko zaprepaštenje u SAD-u ne tako davno izazvalo otkriće koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim dijelovima SAD-a.

Bodljikavu žicu postavili zbog zaštite privatnosti osoba unutar kampa?!

– Jedan novinar-istraživač s kamerom je došao pred ulaz jednog takvog kampa, te je snimio stražara koji mu je rekao da su ti kampovi izgrađeni za ilegalne imigrante, te za smještaj ljudi u slučaju elementarne nepogode. Kada je novinar upitao zbog čega su postavili nekoliko redova žice oko ‘kampa’ u kojem bi trebali biti smješteni ljudi pogođeni uraganom, stražar je kazao da je to ‘zbog zaštite njihove privatnosti’. O tim ‘kampovima’ nakon toga su nezavisni američki portali dosta pisali, te su utvrdili da ih je izgrađeno na stotine, da zajedno mogu primiti milijune ljudi, iz čega je lako zaključiti da nisu namijenjeni za imigrante, kojih se godišnje uhvati tek nekoliko tisuća. Kada tome dodamo i podatak da je SAD nedavno odobrio upotrebu čipiranih lijekova, odnosno da je na taj način odobreno čipiranje ljudi, lako je zaključiti da Orwellova elektronička svjetska država nije nešto što će tek biti, već je ona već tu, pred nama i svuda oko nas – zaključuje Mišak.(dnevno.hr/dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -