Published On: Čet, kol 23rd, 2012

HSP reketario tvrtku Hering i koristi besplatno poslovne prostore grada Mostara

Služba za reviziju Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) pokrenula je postupke protiv stranaka, koje su desetine tisuća maraka isplaćivale neregularno za školovanje članova, ekskurzije, plaćanje njihovih privatnih obaveza pod okriljem humanitarnih rashoda, a manipuliralo se i troškovima goriva, službenih putovanja i dnevnica, ali i isplate toplog obroka, piše magazin Dani.

 

Veći broj političkih stranaka u Bosni i Hercegovini prekršio je odredbe državnog zakona kojim se uređuje njihovo financiranje, ocjena je Službe za reviziju SIP BiH utvrđene na osnovu obavljenog pregleda, kontrole i revizije godišnjeg financijskog izvještaja za 2010. i postizbornog (odnosi se na opće izbore).

 

U izvještajima o financijskom poslovanju koje je SIP BiH objavio koncem proteklog evidentirana su brojna kršenja zakona od strane političkih stranaka, a među njima je i HSP BiH.

Tako je utvrdila revizija godišnjeg financijskog izvještaja za 2010.

 

Hrvatska stranka prava (HSP) dobila je zabranjeni prilog od 5.000 KM od firme Hering d.d. Široki Brijeg koja je sklapala poslove sa organima koji se financiraju iz proračuna, dok 2.000 KM od pravne osobe Boe Solo nije prijavljeno.

 

HSP BiH koristi besplatno poslovne prostore u vlasništvu Grada Mostara čime je primio zabranjeni prilog u iznosu od 7.251 KM. (Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare