Utorak, 18 lipnja, 2024

HSP reketario tvrtku Hering i koristi besplatno poslovne prostore grada Mostara

Must Read

Služba za reviziju Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) pokrenula je postupke protiv stranaka, koje su desetine tisuća maraka isplaćivale neregularno za školovanje članova, ekskurzije, plaćanje njihovih privatnih obaveza pod okriljem humanitarnih rashoda, a manipuliralo se i troškovima goriva, službenih putovanja i dnevnica, ali i isplate toplog obroka, piše magazin Dani.

 

Veći broj političkih stranaka u Bosni i Hercegovini prekršio je odredbe državnog zakona kojim se uređuje njihovo financiranje, ocjena je Službe za reviziju SIP BiH utvrđene na osnovu obavljenog pregleda, kontrole i revizije godišnjeg financijskog izvještaja za 2010. i postizbornog (odnosi se na opće izbore).

 

U izvještajima o financijskom poslovanju koje je SIP BiH objavio koncem proteklog evidentirana su brojna kršenja zakona od strane političkih stranaka, a među njima je i HSP BiH.

Tako je utvrdila revizija godišnjeg financijskog izvještaja za 2010.

 

Hrvatska stranka prava (HSP) dobila je zabranjeni prilog od 5.000 KM od firme Hering d.d. Široki Brijeg koja je sklapala poslove sa organima koji se financiraju iz proračuna, dok 2.000 KM od pravne osobe Boe Solo nije prijavljeno.

 

HSP BiH koristi besplatno poslovne prostore u vlasništvu Grada Mostara čime je primio zabranjeni prilog u iznosu od 7.251 KM. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -