Published On: Čet, kol 23rd, 2012

Don Čorić: Mesića za poglavicu

Ponukan izjavama u Slobodnoj Dalmaciji don Čorić uputio im je pismo, koje prenosimo u cijelosti.

Poštovano uredništvo!

Da ste kojim slučajem bili u mome društvu ova dva dana ne znam kako biste mogli spojiti činjenicu razgovora o onom ‘predsjedniku svih građana i građaninu predsjedniku’ koji je deset godina vedrio, odnosno više oblačio na čelu Hrvatske države uz najveće moguće ocjene njegovih istogenskih pristaša, koji sada tvrde sve obrnuto nego li su tvrdili i radili dok je on nakaradnim vicevima sisao nektare vlasti iz svoje izmučene domovine.

Ta mu je domovina, na veliku žalost, omogućila, u mirovini faraonski život. Koji put mu, ako mu je vjerovati, prirodna nezgoda, povrede malog prsta desne ruke, je onemogućila da bude na sastanku nesvrstanih.

Ipak samoga je sebe nadmašio izjavom kako mu je rekao afganistanski predsjednik Karzaj (na kojem jeziku nije rekao, jer je poznato da je drugi hrvatski predsjednik nadaren za (podmukle i prljave) jezike, kako na granici Irana i Afganistana postoji pleme Harvati. ‘Pitao sam ga: ‘Ima li itko poznat iz tog plemena?’ ‘Ima’ kaže Karzai, njihov vođa Haknetiar.’ Onda ja pitam: ‘Pa kakav je?’ a Karzai će: ‘Najgori!’

Moramo žaliti što ekspredsjednik nije ostao u tom plemenu. Zašto? Najvjerojatnije poznaje plemenska pravila. Nikada, naime, poglavica ne izdaje svoje pleme! A možda nije htio biti ispred Kahnetiara poglavice plemena

Nemojte mi zamjeriti što pitam tko je nezamjenjivom magu platio put? Možda poglavica plemena Harvata, možda neki prijatelj iz nesvrstanih zemalja? možda, možda…Njega pitati i dobiti istinit odgovor nadmašuje sve utopije.

Zahvaljujem na objavljivanju.
Prof. dr. sc Josip Čorić, Narodni trg 7/2 – 21000

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare