Utorak, 25 lipnja, 2024

Brdo gluposti u priopćenju SDA- HSP

Must Read

Habibi sarajstanski pilići (HSP) jesu stranka kretena. Ono što u Hrvata nije prošlo na testu opće kulture  i što se potom okupilo u pljačkašku fašistoidnu  skupinu znanu i kao HSP koja glasove može uzeti tek  glupljima od njih samih izdalo je skupa sa svojom nadpartijom SDA-om zajedničko priopćenje puno nelogičnosti. No u državi Nelogiji sve je moguće. Pa i da takvi dišu u politici…

 

Pa kaže:

Čelnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske stranke prava (HSP) na današnjem sastanku u Sarajevu potvrdili su međusobnu suradnju te postigli dogovor da “ni milimetar” neće odstupiti od političkih ciljeva temeljenih na platformi koju su obje stranke potpisale, kazao je novinarima predsjednik HSP-a BiH, stranke domaćina sastanka, Zvonko Jurišić.

Rečenica i ne bi bila toliko čudna da njihov sastanak nije nastao kao reakcija na činjenicu da je tata Platforme zajebao stvar. Onaj isti koji im je prodao priču o Platformi, i koji je sad ruši, te bez kojeg je ona kao takva nemoguća u otvorenom je fajtu s njima a oni se kunu u njegov dokument. Debili.

On je rekao da su čelnici dviju stranaka analizirajući političku situaciju u Federaciji BiH potvrdili partnerstvo koje će biti produbljeno i na niže razine vlasti – županije, općine i gradove.

To je rekao Jurišić. I ostao živ. Iako ne postoji politička situacija u Federaciji, nego ustavnopravna kriza vlasti koju je upravo HSP pristajući na ukidanje predstavničke demokracije vlastitom narodu i prouzročio, Jurišiću pamet ne smeta reći da će partnerstvo sa strankom (koja btw. Hrvatima negira ne samo pravo na federalnu jedinicu ili pak institucionalna  konstitutivna prava nego i najobičniju izbornu jedinicu kao pravni mehanizam zaštite federalnim ustavom zajamčenog prava na konstitutivnost) biti produljeno na razinama gdje HSP praktički ne postoji. Osim par zastupničkih mjesta u federaciji i državi koje su dobili kompenzacijskim mandatima preko HDZ1990 HSP kao politička stranka ne postoji, bar ne u onim skupštinama gdje postoji SDA. Nema općina, nema županija i nema gradova gdje Jurišić treba Tihiću. Debili.

“Zaključili smo da su SDA i HSP u protekla tri mjeseca, nakon krize u Vladi FBiH koju je možemo slobodno reći prouzrokovao jedan čovjek – Zlatko Lagumdžija iz sebi jasnih ciljeva, bili istinski partneri i da smo se dobro nosili u borbi protiv svih kojih su željeli kršiti ustav i zakone, preuzeti javne medije, policiju i dr. Dogovorili smo se da ćemo se međusobno pomagati i politički i logistički kada su u pitanju lokalni izbori u listopadu”, kazao je Jurišić.

Reče čovjek koji je uposlio šuru u nadzorni odbor terminala, koji je postavljanjem Budimira nad vlastiti narod prekršio i ustav i zakone i predizborna načela, koji se šepurio sa svake druge emisije FTV-a dok mu je Zlaja puhao u guzicu itd. itd. 

Jedna od tema sastanka bila je i izgradnja crkve u Novom Sarajevu, naselju Grbavica, za koju je Vrhbosanska nadbiskupija već nekoliko puta slala upite za dodjelu pomoći. Jurišić podsjeća da je još prije godinu dana dogovoreno da dio sredstava za izgradnju crkve osiguraju Vlada KS i Federalna vlada.

Još jedno u nizu obećanja koje je naivnom Jurišiću obećano u Sarajevu. Do kraja godine možda i progleda.

Jurišić je novinarima kazao da na današnjem sastanku nije razgovarano o podršci smjeni Zlatka Lagumdžije s funkcije ministra vanjskih poslova BiH,  ali je naglasio da će HSP podržati tu smjenu ako bude postojao razlog za to, “ne samo zbog Deklaracije o Siriji, već jer je on svojim postupcima izazvao političku krizu u BiH”.

Nije dakle politička kriza kad on Zvonko Jurišić u ime 4.5% podrške biračkog tjela pristane biti bošnjačka poltička marioneta i po cjenu dokidanja prava na demokraciju vlastitom narodu uskrati kolektivno pravo u ime vlastite guzice sebe, svojih šura i došurjaka te za malo kože pod tom istom guzicom pristane na takav način ući u povijest, kao moderni i vjerojatno posljednji hrvatski mađaron, kriza je kad Zlatko, koji je cijeli proces i osmislio, u ime unutarmuslimanskog sukoba njega , Zvonku istjeruje iz vlasti. Nije dakle kriza u BIH kad se jednom narodu uskrati ustavno pravo na predstavničku demokraciju, kriza je države kad se Jurišića i rodbinu namjerava ostaviti bez pozicija. Država to je Zvonko. Idiot.
Predsjednik SDA Sulejman Tihić naglašava da je analizirano razdoblje od tri mjeseca od kako je SDP samovoljno raskinuo odnose sa strankama platforme, uz zaključak da se HSP pokazao kao stabilan partner SDA.

Hoće Suljo valjda reći da je HSP kao  imao nekog  izbora biti  bilo što drugo osim stabilan sluga muslimanske politike? Iako je i njemu jasno da je s HSP-om gotovo u Hrvata Suljo opet podvaljuje. Na trenutak je zabrinut što se volja hrvatskog naroda u Federaciji pogazila, u čemu je i sam sudjelovao a onda hvali služanstvo  najvjernije janjičarske partije u državi. Kameleon.

“Ponovili smo opredjeljenje za BiH kao državu ravnopravnih naroda, pravnu i demokratsku državu, borbu protiv kriminala. Izrazili smo zabrinutost i želju da učinimo sve kako bi vlast, gdje god se nalaze predstavnici ovih stranaka, funkcionirala, posebno u FBiH. Ovo stanje vakuuma sigurno nije u interesu građana”, kazao je on.

Reče Tihić, čovjek koji je pogazio hrvatsku ravnopravnost u BIH, koji je urinirao po pravnoj državi BIH, i koji je pristavši na Platformu uništio i demokraciju u Federaciji vrativši cijeli proces 15 godina unatraga. I spomenu kriminal pred Zvonkom, čovjekom kojije pokupovao sve tužitelje u ZHŽ-u zaposlivši im pola rodbine, posebno druga Ljiljanka Naletilića, kako dotični ne bi slučajno koju kaznenu prijavu podigao protiv Tihićevog najvjernijeg partnera. Da ne govorimo o Aferi Reket i cijelom nizu SDP afera koje je sam SDA gurnuo pod tepih za malo federalne vlasti.
Podcrtao je da je razgovarano o unapređenju dalje međustranačke suradnje SDA i HSP, te je u tom cilju formirana i komisija koja će napraviti draft sporazuma. I on je potvrdio da na sastanku nije bilo riječi o smjeni Lagumdžije, naglasivši jasan stav SDA o tome.

“Nismo za njegovu smjenu iz razloga koje navodi SNSD, ali također smatramo da Lagumdžija treba biti smijenjen iz sasvim drugih razloga, pobrojali smo ih dvanaest. Konačnu odluku o glasanju SDA će donijeti onda kada se ta točka bude našla na dnevnom redu, uz ispunjenje određenih zakonskih i političkih uvjeta. Ne možemo ići u smjenu Lagumdžije dok se prethodno ne riješi pitanje smjene ministara iz reda SDA, odnosno dok taj postupak ne bude odbačen ili odbijen. Također, prethodno je potrebno postići i određene političke dogovore”, pojasnio je Tihić.

 

Drugim riječima, ne pristane li Zlatko zakopati ratnu sjekiru na unutarbošnjačkom političkom polju, Tihić će mahati i Zvonkom.

On je mišljenja da nije realno očekivati rješavanje političke krize u FBiH do listopadskih izbora, te da će njihovi rezultati dati putokaz kako će se određeni politički pravci u BiH odvijati.

Točnije, cijeli fingirani sukob Zlatko – Suljo samo je mimikrija i zauzimanje pozicija pred lokalne izbore nakon čega će opet braća u isti tor a HSP kao prezervativ po potrebi možda za stol, možda pod stol.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -