Četvrtak, 18 travnja, 2024

Sorensen poručio Bevandi: Zajednička vizija o budućnosti BiH i dalje ne postoji

Must Read

Šef Izaslanstva Europske unije (EU) u BiH i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen uručio je danas predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi izvješće Europske komisije o napretku BiH za 2013. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sorensen će Izvješće danas nešto kasnije uručiti i premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću i predsjedniku FBiH Živku Budimiru. Izvješće će biti predstavljeno institucijama Republike Srpske i Distrikta Brčko u srijedu i četvrtak, 23. i 24. listopada.

Nakon uručivanja Izvješća, u sjedištu Izaslanstva EU u Sarajevu medijima i javnosti će se obratiti zamjenik šefa Izaslanstva EU u BiH Renzo Daviddi.

Povjerenik EU za proširenje Štefan Fule predstavio je 16. listopada u Bruxellesu Izvješće o napretku BiH na europskom putu, u kojem je zaključeno kako politički čelnici u BiH nisu postigli napredak u ispunjavanju uvjeta za kretanje zemlje ka EU, među kojima su ključni provođenje odluke Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci i uspostava mehanizma koordinacije za EU pitanja. Prema mišljenju analitičara, radi se o dosad najlošijem izvješću EU o BiH.

BiH je ostvarila veoma ograničen napredak u ispunjavanju političkih kriterija u približavanju EU, a zajednička vizija njezinih političkih predstavnika o budućnosti BiH i dalje ne postoji, navodi se uz ostalo u izvješću.

 ANADOLIJA
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -