Published On: Sub, stu 3rd, 2018

ŠOKANTNO Oteo i silovao dječaka, a sada živi 50 metara od osnovne škole u Konjicu!

Pedofil Elnes Hujić, optužen da je oteo i brutalno silovao šestogodišnjeg dječaka u Ljubovčićima kod Pazarića, trenutačno je na slobodi u Konjicu, gdje živi kod bake i djeda, svega 50 metara od Prve osnovne škole, objavio jeDnevni avaz.

Kako doznaju ove novine, Hujić je još pod mjerama zabrane koje mu je odredio Općinski sud u Sarajevu, a u Konjic se preselio, jer mu je u Sarajevu, navodno, ugrožen život.

Upozorenje MUP-a

Ovu šokantnu informaciju provjerili su u četvrtak reporteri spomenutog lista i uvjerili se da je točna. Hujića su sreli u gradu dok se vraćao iz Policijske uprave Konjic, koja se, također, nalazi desetak metara od Druge osnovne škole, jer mu je Sud naredio svakodnevno javljanje u razdoblju od 9:00 do 12:00 sati. Nakon što je obavio redovno javljanje u policijskoj postaji, Hujić je produžio na kavu u jedan kafić. Da se osoba koja je optužena za pedofiliju, nesmetano kreće, dokazuje i njegov profil na Facebooku. Hujić na Facebooku redovno objavljuje fotografije iz Konjica.

Vrtiće i škole u Konjicu Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je da je Hujić na slobodi u ovom gradu i da ”obrate pozornost na njegovo eventualno kretanje u blizini njihovih ustanova te da, ukoliko ga uoče, odmah obavijeste policiju”. To je Avazu potvrdio i jedan od zabrinutih roditelja, čije dijete svakodnevno boravi u vrtiću. ”Iz vrtića su mi rekli da je momak koji je optužen za pedofiliju, na slobodi i da malo pripazim. Svi su roditelji obaviješteni. Ovo nije dobro”, kazao je ovaj zabrinuti roditelj. Da je stanje izvanredno i da su svi u Konjicu zabrinuti, pokazuje i stanje pripravnosti u Prvoj osnovnoj školi, kod koje trenutačno boravi Hujić.

Izvanredno stanje

Direktor Omer Kozić je novinarima Avaza kazao da su oni ovu šokantnu informaciju dobili iz policije. ”Po saznanju da se u blizini naše škole, s privremenim boravištem, nalazi osoba koja se tereti za nasilje nad djetetom, mi smo u školi zabrinuti i uznemireni zbog ovog slučaja. Tražimo od svih relevantnih institucija da zaštite naše učenike, a škola je već poduzela preventivne mjere”, kazao je Kozić. U četvrtak je Avaz pokušao dobiti više informacija iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, jesu li poduzeli ikakve radnje ili mjere u smislu praćenja osobe optužene za pedofiliju ili bilo kakve druge radnje, ali odgovora do petka navečer nije bilo. Hujiću je, inače, u tijeku suđenje pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Što je uradio Hujić

Podsjetimo, Elnes Hujić na ulici je zgrabio nesretnog dječaka (6) dok se vraćao od bake. Odnio ga je u prostorije ispod kuće, gdje ga je ljubio, strgnuo mu odjeću i silovao ga. Šestogodišnjak je sve ispričao majci, koja je slučaj prijavila policiji. Nakon pregleda, potvrđeno je da je nad njim izvršeno seksualno nasilje. Dječak je doživio strahovite traume, nije smio ući u svoju kuću niti izaći iz automobila./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare